Ja, het mag weer! Volgend weekend start de competitie in de amateurreeksen weer op. Het vergroot nog het belang van de oefenwedstrijd van vanavond tegen RFC Cappellen. De pittige wedstrijd eindigt met een 0-2 zege voor het iets scherpere Lokeren-Temse, al had een gelijkspel misschien ook gekund.

Seth De Witte is vanavond de gelegenheidskapitein door de onbeschikbaarheid van Steven Schürmann (blessure) en Gil Van Moerzeke (ziek). Er vallen trouwens nog een paar afwezigen te betreuren door kleine blessures en studieperikelen. Toch spelen de tricolores met een elftal dat dicht aanleunt tegen het basiselftal. Zo wordt deze wedstrijd een uitgelezen test in het licht van de competitiewedstrijd van volgende week zondag tegen KFC Merelbeke. De tegenstander nu is RFC Cappellen, op dit moment zesde in de B-reeks van tweede nationale.

We zijn er aan begonnen met een drie minuten vertraging en het zijn de bezoekers die onmiddellijk de bal opeisen. De eerste kans is dan ook niet verwonderlijk voor hen, een goede aanval eindigt met een lage verre schuiver van Schils, net naast. We zijn een kwartier onderweg. Merckx moet zich een eerste keer tonen door een bal uit de korte hoek te duwen halfweg de eerste helft. Net voor het half uur wordt het 0-1. Fraai samenspel met uiteindelijk een voorzet van Njengo, van dichtbij binnengeduwd door Djadi, 0-1. Een paar minuten later vrije trap voor Cappellen, Merckx tipt de gelijkmaker van onder de lat. Nog een minuut later, de kopbal van Nando Nöstlinger (ex-Lokeren-Temse) wordt alweer gepareerd door Merckx, sterk! De thuisploeg wil snel langszij komen. Vijf minuten voor de rust mist Stefan Verbist (ook ex – Lokeren-Temse) de spreekwoordelijke “niet te missen” gelijkmaker. Een erg viriel spelend Cappellen kan ondertussen een gelijkspel zeker rechtvaardigen. Toch gaan we rusten bij 0-1, een licht gevleide voorsprong voor Lokeren-Temse dat wel sterk begon, maar na het doelpunt onder druk kwam van Cappellen. De verdediging van Lokeren-Temse stond evenwel pal, met Merckx als uitstekend sluitstuk.

We beginnen aan de tweede helft met Ben Omar in de plaats van Boulaouali. Het tempo ligt ook in de beginfase van de tweede periode hoog, we kijken naar een gelijk opgaande en best genietbare wedstrijd. Na tien minuten kapt Ben Omar een verdediger uit, die grijpt naar de noodrem: penalty. Vermeiren laat zo’n kans niet liggen, 0-2. Het laatste kwart van de wedstrijd gaat in. De inzet, de agressiviteit van beide ploegen in wat toch een oefenwedstrijd is, valt op. Het spel gaat vlot heen en weer, uitgespeelde kansen zijn er eigenlijk niet. Tactische herschikkingen zorgen ervoor dat de thuisploeg voor minder gevaar kan zorgen. Het is integendeel Lokeren-Temse dat nog eens sterk komt opzetten, Ben Omar steekt de bal er net naast, met nog tien minuten op de klok. De vele wissels, ook bij de thuisploeg, doen het spelbeeld wel geen deugd. In de laatste vijf minuten zet Cappellen nog een keer alles op alles, met een paar rommelige fases en halve kansjes tot gevolg. De wedstrijd eindigt op 0-2 voor Lokeren-Temse dat zich het meest efficiënt toonde. Het zijn te harde cijfers voor Cappellen dat onze defensie in de eerste helft een behoorlijk aantal keer serieus op de proef stelde. Maar die defensie toonde zich weerbaar.

Scoreverloop: 0-1 (Djadi, 28′), 0-2 (Vermeiren, 55′)

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Ramazani, De Kuyffer, De Witte (60′ Bello Rivera), Mestdagh (75′ De Man), Schils, De Neve (60′ Janssen), Djadi , Boulaouali (46′ Ben Omar) , Vermeiren, Njengo (65′ Symons)

Bank: Gabriel, Baert, Bello Rivera, De Man, Janssen, Symons, Ben Omar

Ploegopstelling RFC Cappellen: Joossens, Volant, Van Kerckhoven, Verbist, Van Zantvoort, Akarom, Geuens, Meukens, Ristovic, Lemaire, Nöstlinger