Met droefheid moeten we het overlijden meedelen van Ronny Tielemans, een van de pioniers van het vroegere Sporting Lokeren. Hij overleed op 71-jarige leeftijd.

Bij de promotie van de toen nieuwe fusieclub Sporting Lokeren in het seizoen 1973-1974 speelde Ronny Tielemans een prominente rol. Hij was niet alleen één van de zeven spelers die in vier jaar tijd doorgroeide van Bevordering (toenmalige vierde klasse, nu tweede nationale) naar de hoogste klasse, hij was bovendien de man die de beslissende 2-1 scoorde in de “kampioenenmatch” thuis tegen Eupen.

Ronny Tielemans begon zijn voetbalcarrière bij Royal Antwerp FC, waar hij speelde van 1967 tot 1970. Voor Sporting Lokeren speelde hij als aanvaller van 1970 tot 1975. Nadien speelde hij nog voor Boom FC (1975-1980) en voor SV Sotteghem (tot 1983).

Een van de mensen die Ronny Tielemans kende als ploeggenoot en vriend was oud-doelman Daniël De Paepe, die op dit moment KSC Lokeren-Temse administratief ondersteunt en onze club van zijn jarenlange sportieve en bestuurlijke ervaring laat genieten.

Daniël De Paepe:

“Ronny Tielemans was een aanvaller pur sang. Hij had een ontzettend harde trap waarmee hij verschroeiend kon uithalen vanop 30, 40 meter. Tegelijk was hij niet te beroerd om de beslissende pass te geven. Toen hij de 2-1 scoorde tegen Eupen en ons zo de promotie bezorgde, stond ik in doel. Het delirium brak los. Het feest was geweldig. Toen hij in 1975 van Sporting Lokeren naar FC Boom verhuisde, was dat wellicht te vroeg. Ik mag hem een vriend noemen, hij was zowel in de kleedkamer als op het veld iemand die de sfeer er in hield, maar tegelijk nam hij het voetbal wel ernstig. Hij is een van de grote figuren van het vroegere Sporting Lokeren. Een verlies voor de Lokerse voetbalgemeenschap, zoveel is zeker.”

KSC Lokeren-Temse en zijn supporters bieden aan de familie en vrienden van Ronny Tielemans hun oprechte deelneming aan. Bedankt, Ronny. Het ga je goed!

 

P