De organisatie om de wedstrijden van onze Rode Duivels aan te bieden in ons sportcafé 282 was inderdaad vooral last minute werk, maar de organisatie was toch af. ’s Namiddags had de lokale Lokerse politie de organisatie volmondig groen licht gegeven voor dit evenement en dus kon alles corona proof plaatsvinden. Zo’n 150 mensen zagen de Rode Duivels winnen van Rusland. De beeldkwaliteit van de vier schermen was top, de geluidskwaliteit perfect. Voor herhaling vatbaar!

De sfeer was eerst wat bedrukt, daar op het kleurrijk ingerichte terras van Café 282. Het onfortuinlijke lot van Christian Eriksen eerder op de avond hakte er bij de aanwezigen stevig in. De naam van Grégory Mertens viel geregeld. Gelukkig bleef ons die kwalijke afloop bespaard en kon er toch met spanning uitgekeken worden naar de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op dit EK, met als tegenstander gastland Rusland.

Zo’n 150 mensen zagen hoe de Russen eerst wel het betere van het spel hadden, maar toch koud gepakt werden door onze landgenoten. Het bier schuimde rijkelijk, de hapjes vonden vlot hun weg naar de maag van onze enthousiaste fans. De 3-0 eindstand werd op een warm applaus ontvangen.

Jens Van Winkel, de kersverse eigenaar van de krantenwinkel op “de Kop” won de pronostiek. Hij voorspelde de 3-0 eindstand en beantwoordde de schiftingsvraag – het gewicht van de 23 spelers uit de A-kern- het dichtst. Hem viel een 282-abonnement ten deel.

Hoe dan ook een heel geslaagde avond. Donderdag volgt deel twee. Dan wordt om 18 uur Denemarken-België gespeeld in het Parken stadion in Kopenhagen. Maar op het terras van 282 lijk je er wel live bij. Wacht niet te lang en reserveer nu.

Regeling wedstrijd Belgen, praktisch:

Registratie blijft verplicht en kost vijf euro. Iedereen die geregistreerd is en opdaagt, krijgt die vijf euro terug in de vorm van 2 drankjetons. Meer nog:

  • Abonneehouders krijgen nog eens twee drankjetons extra (dus 4 in totaal)
  • Abonneehouders 282 krijgen vier drankjetons extra (dus 6 in totaal)
  • Niet-abonneehouders krijgen helaas niets extra, maar zijn wel welkom (zij krijgen dus enkel hun twee jetons van registratie terug)
  • Indien zou blijken dat zich minder dan 400 mensen hebben geregistreerd voor de wedstrijd, kan eender wie zich nog ter plaatse registreren. Ze betalen vijf euro, maar krijgen daarvoor twee drankjetons in ruil
  • Registratie en abonnement meebrengen!
  • registratie via www.sporting.be/shop

De hierboven beschreven regeling is geldig voor ALLE wedstrijden van de Rode Duivels. De andere wedstrijd van het EK worden niet beschouwd als evenement en dus is registratie niet verplicht.

P