KSC Lokeren-Temse verneemt zopas dat Roger Lambrecht vandaag is overleden op 90-jarige leeftijd. Hij zette het Lokerse voetbal op de Belgische kaart en was 25 jaar lang voorzitter van het ondertussen ter ziele gegane Sporting Lokeren.

Roger Lambrecht groeide op in Lokeren en was zijn hele leven lang gefascineerd door het voetbal. Hij was zelf relatief succesrijk als centrale middenvelder bij tweedeklasser Vigor Wuitens Hamme en Jeunesse Arlonaise. Zijn actieve voetbalcarrière beëindigde hij bij Standaard Lokeren als speler-trainer.

Midden jaren 60 richtte hij in Berchem een eerste bandencentrale op, de eerste van vele, zou later blijken. Hij was inderdaad een getalenteerd zakenman en onder zijn impuls groeide het familiebedrijf Q-Team uit tot een van de belangrijkste bandenleveranciers in ons land.

Maar het voetbal liet hem niet los. Hij werd eerst voorzitter van de ploeg uit zijn woonplaats Eksaarde. Toen Standaard en Racing Lokeren in 1970 fuseerden, maakte hij al deel uit van een stuurgroep die de club leidde. Toen de club in ernstige problemen zat, nam hij in 1994 het voorzitterschap over van Gaston Keppens. Hij leidde de club met vaste, autoritaire hand op de hem heel eigen wijze. Het leverde hem vooral respect op bij zijn collega-voorzitters.

Op het einde van zijn voorzitterschap volgde voor hem zowel de bekroning als de desillusie. Sporting Lokeren speelde een aantal keer de Play Offs en vooral: de club won zowel in 2012 als 2014 de Beker Van België. Daarop volgde een mooi Europees parcours. Het einde van zijn voorzitterschap verliep evenwel in mineur. Toen hij de club in 2019 overliet aan een groep rond Louis de Vries, was de club net gedegradeerd naar 1B. Een jaar later verdween Sporting Lokeren uit het Belgische voetbal door een faillissement.

Roger Lambrecht heeft de grote verdienste het Lokerse voetbal in België en zelfs daarbuiten op de kaart te hebben gezet. Zijn leiderschap dwong in het voetbalmilieu meestal bewondering af, maar een enkele keer ook kritiek.

KSC Lokeren-Temse en de hele Lokerse voetbalgemeenschap willen de familie langs deze weg hun medeleven betuigen bij hun zware verlies.

P