Rony Leclercq mag met recht en rede een levende Sportinglegende worden genoemd.

Hij tekende zijn eerste aansluitingskaart voor Lokeren op 23 mei 1957 en is daarmee het langst aangesloten lid met het stamnummer 282. Hij tekende toen een aansluitingskaart voor Racing Lokeren. Hij was nog te jong om officiële wedstrijden te spelen, maar Fiel Laureys bedacht een formule waarbij kereltjes die te jong waren voor het officiële werk, het zo tegen elkaar konden opnemen per wijk. Rony, als lid van de Oude Brug, begon daar zijn voetbalcarrière. Hij doorliep dan de jeugdreeksen van “de Racing” en zou blijven voetballen tot 1970. Bij het nieuwe Sporting Lokeren maakte hij zich van dan af onsterfelijk als délégué (ploegafgevaardigde), van de allerkleinsten tot de allergrootste vedetten bij de eerste ploeg.

Maar Rony is geen opgever: nu nog is hij actief –en hoe!- als materiaalmeester van de club, een taak die hij met hart en ziel vervult. Hij doet dat in alle bescheidenheid, hij is nu eenmaal geen praatjesmaker maar een doener. Ongetwijfeld een van de trouwste en loyaalste soldaten die de club schragen.

Wij wensen Rony langs deze weg een heel gelukkige verjaardag en hopen nog lang op zijn diensten te kunnen rekenen.

Het volledige “Sporting-verhaal” van Rony kan je lezen in het fantastische boek “50 jaar Sporting Lokeren”, nog steeds verkrijgbaar in de clubshop en de betere supermarkt of krantenwinkel in de buurt.

 

 

P