De trainingsstage wordt opgeleukt met twee oefenwedstrijden, de eerste op zaterdagavond om 18u al tegen eersteprovincialer SC Aarschot, morgen om 14 uur op en tegen KAC Betekom, een ploeg uit derde nationale. Over de zaterdagwedstrijd kan je hier alles lezen vanaf nu.

Er zijn niet zoveel toeschouwers komen opdagen voor deze wedstijd. Zij zien dat de bezoekers uit Lokeren aantreden in blauwe shirts, witte broek en blauwe sokken. Na een gelijk opgaande studieronde neemt KSC Lokeren-Temse het heft in handen, een voorzet van De Man op links wordt simpel binnengekopt door Vermeiren, 0-1 na 8 minuten. Het is het begin van een langere periode van rustig Lokers overwicht. We zijn dan ook al een half uur ver als de thuisverdediging een voorzet slecht beoordeeld en Ben Omar de bal in de voeten krijgt, hij trapt loeihard binnen in de rechterbovenhoek, 0-2. Lokeren dringt aan, Vermeiren komt maar een teen tekort om de derde binnen te schuiven. Vijf minuten voor rust moet ook doelman Merckx zijn kunnen tonen, hij ranselt een harde bal uit het doelvlak. Na een degelijke eerste helft trekken we dus met een 0-2 naar de kleedkamers.

Lokeren-Temse begint ongewijzigd aan de tweede helft. Na een fout op De Man trapt die zelf de vrije schop keihard maar net naast doel. De bezoekers blijven de partij volwassen onder controle houden. Na een kwartier rammelt het in de thuisverdediging. Ben Omar kan daarvan profiteren en legt de 0-3 simpel in de linkerbenedenhoek, zijn tweede van de avond. Wij zijn een uur ver en omzeggens de hele ploeg wordt gewijzigd, alleen De Neve en Telen blijven staan. Siali is de eerste van de nieuwelingen die zich laat opmerken, zijn schot waait over de lat. De Neve rukt op, een twee met Van Vaernbergh, De Neve verslikt zich, mooie aanval met nog tien minuten op de klok. Het is maar uitstel, want Van Vaerenbergh zelf kan de voorzet van Siali wel tegen de netten werken, 0-4. Boulaouali gaat dan op wandel doorheen de defensie maar zijn schot gaat via het been van een tegenstrever nog over. Siali schiet in de laatste minuut nog net naast, het laatste wapenfeit uit deze wedstrijd. Lokeren-Temse was duidelijk beter, de 0-4 eindstand geeft dat ook weer. Morgen is er nog een wedstrijd, die tegen Betekom, ploeg uit derde nationale.

Chris Janssens:

“Je loopt niet zomaar over een ploeg uit eerste provinciale, maar wat wij vanavond toonden getuigt toch van kwaliteit. Op sommige momenten waren we echt wel sterk. Dat er nog wat slordigheden in zitten is normaal in deze fase van de voorbereiding. Maar algemeen gesproken kan ik enkel mijn tevredenheid uitspreken over ons spel.”

Opstelling KSC Lokeren-Temse:

Merckx (60′ Gabriel); Mestdagh (60′ Maes), De Kuyffer (60′ Laurens), De Neve, Van Moerzeke © ( 60′ Siali), Sadou (60′ Janssen), Telen, Djadi (60′ Boulaouali) , De Man (60′ Diallo), Ben Omar (60′ Van Laere), Vermeiren (60′ Van Vaerenbergh)

Scoreverloop: 0-1 (8′ Vermeiren), 0-2 (29′ Ben Omar), 0-3 (60′ Ben Omar), 0-4 (80′ Van Vaerenbergh)

Volg onze ploeg op social media. Vanavond nog de interviews van na de wedstrijd, morgen impressies van de eerste stagedag. Via al onze kanalen kan je ook de wedstrijd van morgen tegen Betekom live volgen. Niet te missen!

P