De thuisploeg krijgt vanavond een flinke kluif aan de tegenstander uit Luik. Seraing staat op dit moment tweede in 1B en droomt van promotie naar 1A. De ploeg werkt nauw samen met het Franse Metz en dat vertaalt zich in aanvallende weelde. Bij de thuisploeg kijken we vooral uit naar “onze” Killian, de kapitein staat natuurlijk onmiddellijk in de basis.

Coach Karel Fraeye kent de tegenstander en zet een stevig blok neer. Van Gil Van Moerzeke wordt verwacht dat hij in de omschakeling voor gevaar zorgt. De eerste halve kans is zelfs voor de thuisploeg als Laurens uitbreekt op links, hij zet voor en Gil Van Moerzeke kopt maar net naast. Het eerste kwartier verloopt voorspoedig. Het meeste balbezit is voor Seraing, maar gevaar weten ze niet te creëren. De eerste kans is evenwel raak. Seraing drukt en besluit drie keer in één fase op doel. De derde keer is raak: Mikautadze is de doelpuntenmaker. Geen verrassing: de Georgiër, 19 nog maar, is de onbetwiste topscorer uit 1B.We zijn ruim halfweg eerste helft. Lokeren-Temse reageert, een schot van Ben Omar belandt in het zijnet. Niet onlogisch natuurlijk dat de wedstijd zich vooral op de Lokerse helft afspeelt. De thuisploeg laat niet begaan. Als Gil Van Moerzeke wordt weggestuurd door Nöstlinger, wenkt zelfs de gelijkmaker, er is een goede redding nodig van de Luikse doelman. We bereiken de rust met 0-1, een juiste tussenstand.

Omdat een van de grensrechters een spierblessure heeft, begint de tweede helft met wat vertraging. Eén wissel bij de thuisploeg, de Oliveira neemt de plaats in van Siali. De thuisploeg probeert de bakens te verzetten en speelt wat hoger. Halfweg de tweede helft drukt het zelfs de bezoekers op hun eigen helft terug. Er komen een aantal kleine kansjes, maar duidelijk is: Seraing is minder dominant en hun doelman moet bij de pinken blijven. Toch blijft het uitkijken. Espeso moet Mikautadze van zijn tweede houden in minuut 80. De ingevallen Ndiaye komt alleen voor doel maar schiet hoog over. Toch kunnen we zonder aarzelen stellen dat de tweede helft gewoon gelijk opgaand verloopt. Toch krijgt Lokeren-Temse nog een doelpunt te slikken. Op een hoekschop heeft onze verdediging geen verhaal tegen de inloper van de ingevallen Kuchinska in de slotminuten. Zo eindigt de wedstrijd op 0-2. Dat is een nederlaag, dat klopt, maar het is wel een zeer eervolle. Met veel inzet en bij wijlen goed voetbal kan dit Lokeren-Temse de volgende weken hoopvol tegemoet zien.

SC Lokeren-Temse: Espeso- Laurens, Schürmann, De Nooijer (60′ De Langhe), M. Goossens (77′ Barry)- Overmeire (55′ Aerts), Nöstlinger (65′ Lokando), Siali (45′ de Oliveira)- Ben Omar (60′ De Cuyper), De Man, Van Moerzeke (65′ Ibou)

RFC Seraing: Mignon, Godart, Nadrani, Maydana, Cissé, Spago, Sabaouini, Basha, Cascio, Gueye, Mikautadze

Doelpunten: 0-1 (Mikautadze, 25′), 0-2 (Kuchinska, 88′)

Scheidsrechter: Frank Bruggeman