Sebastiaan De Wilde (29) is een ervaren centrale verdediger die eventueel ook als rechtsback kan worden uitgespeeld. In een ver verleden speelde hij drie jaar voor Sporting Lokeren.

Sebastiaan De Wilde werd geboren in Wetteren en speelde van de U11 tot de U14 bij Sporting Lokeren. Dan ging het richting Anderlecht, waar hij het schopte tot vaste waarde in het beloftenteam. Als 21-jarige trok hij dan naar de Nederlandse Keukendivisie, zeg maar de tweede klasse van onze noorderburen. Hij speelde 5 seizoenen bij FC Eindhoven (119 matchen). Nadien keerde hij terug naar België, meer bepaald bij Lommel SK in 1B (24 matchen). De voorbije drie jaar speelde Sebastiaan bij FC Knokke (1e Nationale), waarmee hij in het seizoen 2019-2020 kampioen werd in 2e Nationale. Hij tracht altijd op zoek te gaan naar de voetballende oplossing. In de verdediging is hij al een echte leider, maar hij moet – naar eigen zeggen – misschien die leidersrol ook meer opnemen in de hele spelersgroep.

Sebastiaan De Wilde:

“Het doet echt goed om hier terug te zijn. Ik weet dat Ronny Leclerq hier nog is, mijn vroegere ploegafgevaardigde. Ik speelde in die jeugdcategorieën met Laurens De Bock en Niels Elewaut. Later bij Anderlecht was ik nog teamgenoot van Dennis Praet, Leandro Dendoncker en Davy Roef. Hier wil ik deel uitmaken van de ambitieuze plannen van het bestuur om met deze club weer een stapje hogerop te zetten.”

P