Het leek wel een terrasjesavond in het Puitenstadion. Een tweehondertal supporters konden opnieuw genieten van een partij voetbal vanop het terras van de kantine, de tribune of ouderwets langs de platen.
Een stug rood blog van de thuisploeg maakte het SC Lokeren – Temse lastig om kansen te creĆ«ren en probeerde er op hun beurt op de tegenaanval uit te komen. Pas na 17 minuten moest doelman Merlier voor de eerste keer tussen komen na een mooie actie van Stef Laurens.
Stilaan komt Sporting opzetten en na 25 minuten een mooie actie van De Wilde tot bij de Oliveira, die maar net naast de rechterkruising besluit.
Bij de beste bezoekende aanval tot dan, trapt de Oliveira over, dit had meer kunnen opleveren. Maar we rusten bij 0-0.

Bij de rust komen Depotre, Van Moerzeke, Cabumi, De Langhe, Huygens, Bart Goossens, Siali en Aerts in de ploeg voor Espeso, SchĆ¼rmann, Oliveira, Maarten Goossens, Telen, De Man, De Cuyper en De Wilde. We zijn drie minuten bezig als een poging van Siali van de lijn wordt gehaald. Nauwelijks later opnieuw Siali, maar deze keer hoog over.
57e minuut, scrimmage voor het Berlaarse doel: Laurens met een knal die richting winkelhaak gaat, maar reservedoelman Tahiri met een knappe redding voorkomt de 0-1. Ook Huygens waagt zijn kans maar zijn schot gaat eveneens over.
En Laurens kopt 22 minuten voor tijd een hoekschop van Cabumi naast. Er is duidelijk meer doelgevaar van Sportingzijde, maar het is een ex-Lokeraar die de netten doet trillen aan de overkant: Xavier Deschacht verschalkt Depotre. De eerste echte kans van de thuisploeg is meteen raak.
In de 80e minuut tikt Van Moerzeke door tot bij Siali die ontdoet zich uitstekend van zijn verdediger maar plaatst dan de bal voorbij de verste paal. Dat was de grootste kans van de wedstrijd.
Vier minuten later wordt Van Moerzeke foutief gestopt, de vrijschop van Bart Goossens gaat maar nipt naast. En een nieuwe hoekschop wordt door Laurens nogmaals naast gekopt.
Terwijl een tweede goal van Deschacht wordt afgekeurd voor buitenspel ontsnapt Van Moerzeke maar zijn schot wordt door een uitstekende Tahiri gered. Een slotoffensief levert niets meer op.
Een heel gevleide zege voor een slimme thuisploeg.

Ploegopstelling : Espeso, SchĆ¼rmann, M. Goossens, Laurens, De Wilde, Lokando, Telen, Luyckx, De Cuyper, De Man en Oliveira.
Wisselspelers : Depotre, Huygens, B. Goossens, <de Langhe, Verbist, Aerts, Siali, El Madkadri, Van Moerzeke en Cabumi
Doelpunten: 1-0 Deschacht (69e min)