Dinsdagavond werd op het terrein van SK Berlare een oefenwedstrijd afgewerkt tegen de plaatselijke eersteprovincialer. In extreem slechte weersomstandigheden werd het op een haast onbespeelbaar veld 1-1.

KSC Lokeren-Temse wil op regelmatige tijdstippen een oefenwedstrijd afwerken tegen een degelijke tegenstander. Daar zijn een aantal redenen voor. Onze spelersgroep is niet alleen vrij groot, er zijn bovendien een aantal jongens die terugkomen uit blessure en niet onmiddellijk inzetbaar zijn voor het eerste elftal. In dergelijke oefenwedstrijden krijgen ze speelminuten. Daarnaast zijn er nog een heleboel getalenteerde jonge spelers die in wedstrijden als deze waardevolle ervaring kunnen opdoen. Het elftal van coach Geert Dirinck was dus een degelijk team.

De ontvangst bij SK Berlare was af, zij toonden ook begrip voor het feit dat onze spelersgroep net voor aftrappen 1’ stilte hield ter ere van de oud-voorzitter van Sporting Lokeren, Roger Lambrecht. De bezoekers speelden trouwens ook met een rouwband.

Al in de eerste helft werd duidelijk dat de helse regen en de felle wind goed voetbal onmogelijk zouden maken. Vooral het technische spel van de bezoekers ondervond daar de nadelen van. Toch was hun overwicht duidelijk. Ze creëerden een heleboel kansen, onder andere via Djadi, Barry en Ben Omar. Niels Elewaut, terug na acht maanden inactiviteit, zou 45’ spelen en zag zijn kopbal op de paal stranden. Ruststand 0-0, KSC Lokeren-Temse verdiende een voorsprong.

In de tweede helft waaide een diepe bal over de verdediging van de bezoekers en werd in een één op één situatie proper in doel gelegd. De thuisploeg stond meteen 1-0 voor in minuut 68. De nochtans jonge defensie (Bello Rivero, Diallo en Verhulst) hadden tot dan toe nochtans nog geen enkele kans weggegeven. Als reactie ging Lokeren-Temse het tempo opdrijven. Die druk leverde resultaat op, Ben Omar tekende voor de gelijkmaker in de 78ste minuut. Nadien bleef Lokeren-Temse de betere ploeg: het kreeg nog een reeks kansen maar de efficiëntie ontbrak. In het laatste kwart kwamen een aantal talentrijke jongens nog op het veld en ze deden dat behoorlijk. Eindstand 1-1.

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Baert – Diallo (75’ Dervaux), Bello (70’ Leandro), Verhulst, Ekangamene – Barry, Janssen – Van Laere, Ben Omar – Djadi (70’ Maes), Elewaut (46’ De Cock)