Zonnige omstandigheden en heel veel sfeer: dat is het decor waartegen de eerste oefenwedstrijd van de echte voorbereidingsperiode van KSC Lokeren-Temse zich afspeelt. Chris Janssens wil elke speler individueel nog eens kunnen bekijken in deze wedstrijd tegen de derdeprovincialer uit eigen streek. Je leest hier hoe die confrontatie zich ontwikkelde.

Scheidsrechter Bruggeman heeft nog maar nauwelijks afgetrapt als Van Moerzeke vrijgespeeld wordt en met een lage schuiver de thuisdoelman weet te verschalken, 0-1 na nauwelijks 5′. Het overwicht van de bezoekers is heel uitgesproken in de aanvangsfase van de wedstrijd, nauwelijks een paar minuten later verdubbelt Vermeiren al de voorsprong, 0-2. Van Vaerenbergh heeft er ook zin in, nog 3 minuten later scoort hij zijn eerste van de avond, ondanks appel voor buitenspel van de thuisploeg. De drankpauze halfweg de eerste helft komt dus goed gelegen voor Kemzeke.

Niet dat het spelbeeld verandert, Lokeren-Temse blijft de lakens uitdelen. Djadi benut een voorzet van Sadou om de 0-4 overhoeks binnen te trappen. Het feestgedruis is nog maar net verstomd of het staat al 0-5, deze keer is Ben Omar de doelpuntenmaker. We zijn een half uur ver. Sadou met een combinatie door het centrum, 0-6 na nauwelijks 32′. Er staat maar één ploeg op het veld. De doelpuntenkermis gaat ongestoord verder, Van Vaerenbergh buffelt een hoekschop binnen, 0-7, zijn tweede doelpunt van de avond na 35′. Zo goed als elke kans gaat binnen, Vermeiren na nog een hoekschop, 0-8, vijf minuten voor rust. De wedstrijd die er geen is, staat bij rust dus op duidelijke 0-8 cijfers.

Met zes nieuwkomers wordt er stevig gewisseld bij de rust, maar het spelbeeld wijzigt niet, de bezoekers uit Lokeren blijven de lakens uitdelen. Alleen blijft het wat langer wachten op doelpunten. Tot minuut 70 zelfs. Het schot van kersvers aangeworven speler Boulaouali wordt eerst nog wel gekeerd door de thuisdoelman, maar Van Vaerenbergh is goed gevolgd, 0-9. Nauwelijks een minuut later is het weer raak, deze keer zorgt Siali voor de treffer, 0-10 met nog een kwartier op de klok. We zitten dus weer in scoringsmodus: weer een paar minuten later pikt ook De Man zijn goaltje mee, 0-11. Na een fout op diezelfde De Man gaat de bal op de stip, Van Vaerenbergh prikt er nog eentje bij, 0-12. Van Vaerenbergh is niet egoïstisch en hoeft niet zo nodig nog een doelpunt: hij laat een bal doorlopen voor De Neve en die legt eenvoudig de 0-13 eindstand tegen de netten.

De wedstrijd die er eigenlijk geen was eindigt dus op een monsterscore. Heel veel kan er misschien niet worden afgeleid uit het resultaat. Of toch dit: we beschikken over een zeer ruime kwalitatieve kern.

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse:

Baert (46′ Gabriel), Mestdagh, Van Moerzeke (46′ De Cock), De Kuyffer, Telen (46′ De Man), De Neve, Sadou (46′ Siali), Dajdi (46′ Janssen), Ben Omar (46′ Schürmann), Vermeiren (68′ Boulaouali), Van Vaerenbergh

Scoreverloop:

0-1 (5′ Van Moerzeke), 0-2 (8′ Vermeiren), 0-3 (14′ Van Vaerenbergh), 0-4 (26′ Djadi), 0-5 (30′ Ben Omar), 0-6 (32′ Sadou), 0-7 (35′ Van Vaerenbergh), 0-8 (40′ Vermeiren), 0-9 (71′ Van Vaerenbergh), 0-10 (75′ Siali), 0-11 (77′ De Man), 0-12 (84′ Van Vaerenbergh), 0-13 (85′ De Neve)

Voor een impressie van de wedstrijd: volg ons morgen op fb!