Maandagavond half acht. De spelers die volgend jaar de kleuren van KSC Lokeren-Temse zullen verdedigen, druppelen een voor een het stadion binnen. De wat oudere spelers kennen het stadion nog van vroeger, maar vooral de jongere spelers kijken met gepaste bewondering naar hun nieuwe werkomgeving. De grasmat ligt er nu al voortreffelijk bij, maar toch duurt het nog even vooraleer de bal op Daknam zal rollen. Maar noem het gerust een begin, de aftrap van het seizoen 2020-2021. Wij sprokkelden wat reacties.

Yves Van Der Straeten

“Voor het eerst de nieuwe groep samen te zien, het doet deugd. Het zijn moeilijke tijden en ik voel bij alle jongens dat hun motivatie om er weer in te vliegen erg groot is. Dat heeft natuurlijk met die coronatoestanden te maken, maar er is meer. Het overwegende gevoel is er een dat we aan het begin staan van een nieuw project. Je voelt gewoon dat hier een mooi verhaal in de steigers staat. We beginnen niet van nul natuurlijk. Vorig jaar was Temse een hechte groep, een blok, een goede organisatie. Dat nemen we mee. Maar er is ongetwijfeld kwaliteit bijgekomen. Dat scherpt de concurrentie aan. En door deze accommodatie is er nu plots ook meer mogelijk. Al onze tegenstanders zullen de matchen tegen Lokeren-Temse willen winnen. Dat schept druk, maar ik zie dat vooral positief. Het zal ook ons beter maken. En wij hebben wellicht de grootste supportersschare van de reeks, ook dat kan een paar punten schelen op een seizoen. Ik ben iemand die een groot belang hecht aan de mentaliteit. Die moet top zijn. Er is geen plaats voor individuele capriolen, de groep primeert. We hebben iedereen nodig.”

Cyronn De Wilde

“Voor mij zijn er heel wat nieuwe gezichten. Ik ken Seppe De Lange natuurlijk wel, we zaten nog samen bij Club Brugge en maakten de verplaatsingen naar de training samen. Gil Van Moerzeke en een paar anderen ken ik wel van naam, maar meer niet. Maar dat voelt fijn. Een nieuwe groep, een nieuw begin. Ik ben gekomen met de bedoeling een vaste plaats in het elftal af te dwingen. Maar vooral moeten we zo hoog mogelijk willen eindigen in het klassement. Het is fijn om weer te mogen spelen in de stad waar ik woon. Ik heb er ongelooflijk veel zin in.”

Gil Van Moerzeke

“De rondleiding in het stadion is voor iedereen duidelijk een openbaring, maar ik ken mijn weg hier natuurlijk wel al. Ik volgde de voorbije jaren 2 Amateur al vrij goed omdat er wat vrienden van mij spelen. Voetballend zal het wellicht wat minder zijn dan 1 A of 1 B, maar ik zou me toch hoeden voor onderschatting. De beleving is zeker zo heftig. Qua inzet en fysieke paraatheid zou ik de reeks zeker niet onderschatten. We zullen op ons best moeten zijn.”

Steven Schürmann

“Het voelt uiteraard wat bijzonder aan, zo’n eerste kennismaking met de jongens. Ik merk ook dat er een aantal bij zijn die wat onder de indruk zijn van de accommodatie. Wat mij ook opvalt, is hoeveel vrijwilligers hier vanavond zijn. Ik denk en hoop dat alle spelers het een hele eer vinden om voor deze mooie traditieclub te mogen uitkomen. De voorbije jaren hebben de fans hier afgezien, ze hebben een paar moeilijke jaren achter de rug. Het is aan ons om die fans weer van het voetbal te laten genieten. Als zij zien dat wij spelvreugde ervaren, als zij zien dat wij meer dan het volle pond geven, dan zullen zijn ons naar een beter niveau stuwen, daar ben ik zeker van. Maar ik vind wel dat we nederig moeten blijven. Het is niet omdat we in veruit het mooiste stadion van de reeks spelen, dat we nu plots allemaal topvoetballers worden. Nee, hard werken is meer dan ooit nodig. We moeten het verdienen om voor deze mooie club te spelen, om deze kleuren te mogen verdedigen. Ik zie het mijn taak als kapitein om iedereen op zijn verantwoordelijkheid te wijzen mocht dat nodig zijn. Nederigheid: daar pleit ik voor.”

 

P