T2 Chris Van Trappen: “Laat mij maar in luwte werken”.

Of ik hem even de weg naar de kleedkamer kon tonen? Zo leerden we Chris Van Trappen (63) voor het eerst kennen, een paar maanden geleden ondertussen al. Hij mocht dan als trainer al vaak op Daknam zijn geweest, dat was altijd als lid van een bezoekende ploeg. Maar nu is hij dus in dienst van SC Lokeren-Temse.

“Mijn roots liggen in de het zuiden van Oost-Vlaanderen. Ik heb 20 jaar gevoetbald in de regio Zottegem en ben nu al 28 jaar aan de slag als trainer. Ik was heel lang hoofdtrainer bij verschillende clubs uit eerste provinciale. Maar ik heb ook veel voldoening beleefd aan de periode dat ik T2 was bij AA Gent. Ik maakte er twee trainers mee, Sollied en Leekens. Ik was er ook trainer van de Beloften. Yves Van Der Straeten ken ik ook goed, ik werkte er al mee samen bij Zele, Racing Gent en Temse. Na een jaartje Lebbeke keer ik nu dus naar de oude stal terug. Dat doet deugd, want ik ken heel veel spelers en mensen uit de omkadering. Hoofdtrainer wil ik niet meer worden, dan komt er wel heel veel op je af. Geef mij maar het werk dat wat in de luwte gebeurt. Want het voetbalwereldje blijft me intrigeren. Vooral dit project spreekt me enorm aan, het heeft zeker potentieel.

Mijn voetbalfilosofie? Die is in de loop van de jaren geëvolueerd. Dat kan ook moeilijk anders, het hele voetbal is veranderd in een kwarteeuw. Ik wil hier zeker niet voor mijn beurt spreken, want Yves is de man die de keuzes maakt. Maar persoonlijk vind ik dat het fysieke een steeds grotere rol speelt. Misschien nog meer in de amateursreeksen dan op het hoogste niveau. Bij de profs kan iemand nog eens met een geweldige technische ingeving en een flits een wedstrijd beslissen. In de reeks waar wij in aantreden is het de fysieke kracht die vaak beslist over wie aan het langste eind trekt. Tot de laatste minuut voluit kunnen gaan, dat is belangrijk.

Ik ben er niet de man naar om boude uitspraken te doen. Maar ik hoor de geruchten in kringen van onze tegenstanders: zij zien Lokeren-Temse als dé te kloppen ploeg. Ik vind het nog veel te vroeg om dat bij te treden, maar op basis van wat er was en vooral ook van wat er is bijgekomen, denk ik wel dat we zeker bovenaan moeten meedraaien. In de rechterhelft van de rangschikking eindigen zou toch een afknapper zijn.”

Chris Van Trappen in het kort:

Geboortedatum: 18 februari 1957

Functie: T2

Vorig seizoen: FC Lebbeke

P