Thibault Buys (23) is sinds jaar en dag fan van Sporting Lokeren. Daarnaast bindt hij zelf ook nog altijd graag de studs aan. Nu hij zijn twee passies kan combineren is hij de koning te rijk.

Ik ben al sinds kindsbeen aangesloten bij Baasrode en speel daar nu nog altijd. Baasrode is een club uit vierde provinciale. Ik ben er flankaanvaller, al plaatste de trainer me ook wel eens in de spits. Al jarenlang ben ik fan van Sporting Lokeren en dan vooral van Killian Overmeire. Wat een clubliefde!

Toen ik weet kreeg van de plannen voor een tweede ploeg, was mijn interesse onmiddellijk gewekt. Want, eerlijk gezegd, bij Baasrode kabbelde het maar wat verder, ik voelde er geen ambitie. Terwijl ik die wel heb. Als ik zie en hoor wie zich hier aanmeldt, dan denk ik wel dat er hier een gezonde wil aanwezig is om er sportief iets van te maken, dus denk ik dat ik in dat plaatje pas. Beroepshalve werk ik als verpleegkundige in het AZ Sint-Blasius in Dendermonde, op de dienst cardiologie. Nog maar pas natuurlijk, gezien mijn leeftijd. Het is een veeleisende job, dat merk ik nu al. Maar mijn passie voor het voetbal houdt mijn hoofd gezond.

P