Zondag staat de confrontatie tussen Sporting Hasselt en SC Lokeren-Temse op het programma in de derde ronde van de Croky Cup, beter bekend misschien als de Beker van België. De wedstrijd vindt plaats in Hasselt en begint om 16 uur. Voor deze wedstrijd geldt een combi-regeling!

Onze club krijgt slechts 150 tickets (kostprijs: 15 euro) ter beschikking. De lokale overheid van Hasselt heeft bovendien beslist dat er een combi-regeling van toepassing is. Dat wil zeggen dat supporters enkel per bus de verplaatsing kunnen maken. Individueel naar Hasselt reizen is niet toegestaan en bovendien zinloos. Drie supportersclubs hebben hun medewerking aan de organisatie hiervan toegezegd: de Sportingzonen, ‘t Kapelleken en De Voskes. Enkel via deze supportersclubs kunnen kaarten worden besteld. Zij zullen de namen van de meereizende supporters vrijdagmiddag moeten doorgeven aan de lokale politie van Hasselt. Ter plaatse zal de identiteit van de meegereisde supporters ook worden gecontroleerd.

Onze club betreurt dat de lokale overheid in Hasselt de oorspronkelijk toegezegde 400 tickets dan toch niet vrijgeeft. Onze club, de Lokerse burgemeester en de politie van Lokeren hebben nog intensief gepoogd te bemiddelen, zonder resultaat. Toch hopen wij op de nodige discipline bij onze supporters om mee te werken aan de opgelegde procedure.

P