Sporting Lokeren – Temse heeft een vierde nieuwkomer in huis gehaald voor het komende seizoen. Arne Cassaert verlaat Cercle Brugge en tekent op Daknam een overeenkomst voor twee seizoenen. De 22-jarige centrale verdediger kwam dit seizoen op huurbasis uit voor Royal Excelsior Virton in de Challenger Pro League. Welkom Arne!

Arne Cassaert is een grote, sterke en snelle verdediger die de laatste jaren op heel wat scoutingslijstjes prijkte. Zo mocht de Kortemarkenaar op zijn achttiende debuteren in de Jupiler Pro League tijdens het duel op Standard. Nadien maakte hij bij Cercle gedurende 2,5 jaar steevast deel uit van de A-kern. Begin 2022 trok Arne met het oog op speelminuten naar Royal Knokke FC in Eerste Nationale – net als Gert Van Walle – en de Kustploeg zorgde mede dankzij de sterke wintertransfers voor een remonte door van een degradatieplaats op te klimmen naar de top vier. Arne miste aan de kust geen minuut sinds zijn komst.

Cercle Brugge beloonde zijn sterke halfjaar in Knokke met een nieuw contract en een uitleenbeurt aan 1B-club Virton. In de Challenger Pro League stond Cassaert tijdens de reguliere competitie vijftien keer aan de aftrap. De Luxemburgers konden de degradatie echter niet afwenden, waardoor zij komend seizoen net als wij in Eerste Nationale uitkomen. Nu is de 22-jarige verdediger klaar voor een nieuw avontuur om zo zijn profambities waar te maken. We zijn dan ook bijzonder tevreden dat we Arne van het ambitieuze project van Sporting Lokeren – Temse konden overtuigen.

P