Sporting Lokeren – Temse zit niet stil met het oog op volgend seizoen. Na verschillende contractverlengingen mogen we met Yannick Reuten (27) een tweede inkomende transfer bekendmaken. De centrale middenvelder komt over van RFC Luik, dat dicht bij de promotie naar 1B staat. Onze Tricolores profiteerden van zijn aflopende overeenkomst en konden zo deze gegeerde speler vastleggen voor de komende twee seizoenen!

Yannick Reuten heeft op zijn 27ste al heel wat watertjes doorzwommen in het nationale voetbal. Zo maakte de Limburger op jonge leeftijd deel uit van de A-kern van Club Brugge, waar hij onder Michel Preud’homme een heel seizoen mocht meetrainen met de grote jongens. Na uitleenbeurten aan KMSK Deinze en ASV Geel kwam Yannick in 2019 bij Sporting Hasselt terecht. In Tweede Nationale deed hij het zo goed dat Patro Eisden hem in de winter al naar Eerste Nationale haalde. Bij deze ambitieuze profclub was onze nieuwste aanwinst gedurende twee seizoenen een absolute sterkhouder. In de zomer van 2021 trok grote concurrent RFC Luik aan de mouw van Yannick, waar hij ondertussen twee seizoenen een vaste waarde is. De Luikenaars staan momenteel tweede en op een zucht van 1B, maar toch kiest Yannick voor het ambitieuze project van Sporting. Welkom Yannick!

Reactie Yannick Reuten:
“De keuze voor Lokeren – Temse is eigenlijk heel simpel. Het is een club die groeiende is na enkele moeilijke jaren en waar veel ambitie is. Ik zag filmpjes van de voorbije wedstrijden passeren waar er 4000 supporters zijn. Daarvoor doe je het, hé. Ik kijk er ongelofelijk hard naar uit.”

 

P