Sporting Lokeren – Temse staat dichtbij de titel en bijhorende promotie naar Eerste Nationale. Met het oog op deze reeks wordt er al werk gemaakt van de spelerskern voor volgend seizoen. Verschillende sterkhouders verlengden hun overeenkomst al op Daknam en achter de schermen wordt er eveneens werk gemaakt van inkomende transfers. Daarnaast mogen we aankondigen dat er met Yesten Baert en Christian Bello Rivero twee jongeren hun overeenkomst verlengd hebben voor het seizoen 2023-2024.

Yesten Baert viert komende dinsdag zijn twintigste verjaardag en de doelman is volgend seizoen aan zijn derde jaar toe bij onze A-kern.  Ondanks het feit dat deze talentvolle goalie nog wacht op zijn officiële debuut gelooft Sporting rotsvast in zijn potentieel met het oog op de toekomst. Bovendien staat Yesten bekend als een harde werker en iemand die steeds met volle overgave zijn ploegmaats ondersteunt tijdens een wedstrijd.

Christian Bello Rivero (20) verzamelde al drie invalbeurten dit seizoen. De stevige verdediger is ondanks zijn leeftijd matuur en legt een uitstekende wedstrijdmentaliteit aan de dag. Vorige zomer maakte hij de overstap naar de A-kern, al is hij op dit moment op wedstrijddagen vooral een sterkhouder bij onze beloften, die net als ons eerste elftal op weg zijn naar de titel. Beide partijen twijfelden dan ook niet lang om de overeenkomst met één jaar te verlengen.

P