Deze week start de voorbereiding op de bekerwedstrijd tegen STVV op dinsdag 2 februari. Om die bekerwedstrijd te mogen spelen moet de club een veiligheidsprotocol volgen dat gebaseerd is op het bestaande veiligheidsprotocol dat gehanteerd wordt in 1A en 1B.

De 9 amateurclubs die nog in competitie zijn in de 1/16de finales van de Croky Cup, beter bekend als de Beker van België, hebben de toestemming van hogerhand om zich voor te bereiden op die competitie. Uiteraard wordt daarbij de grootst mogelijke voorzichtigheid gehanteerd. Dit houdt in dat het veiligheidsprotocol dat in het beroepsvoetbal van kracht is, ook zal moeten worden gevolgd. Dit betekent dat de spelers en hun entourage tweemaal per week een COVID-19 test dienen te ondergaan en dat er strikte regels zijn omtrent het gebruik van de kleedkamers en douches, onderlinge contacten en dergelijke. Heel belangrijk ook: trainingen mogen –helaas- zeker niet worden bijgewoond door toeschouwers.

Concreet houdt dat in dat onze spelers deze week een eerste keer getest worden. Tijdens de volgende weken komen de spelers vier keer per week naar de club voor vier trainingen of drie trainingen plus een oefenwedstrijd. Het is van uitzonderlijk groot belang dat supporters afwezig blijven bij zowel trainingen als wedstrijden, willen we beantwoorden aan het protocol. Dit is uiteraard een hoogst onaangename repercussie van COVID-19 en een flinke tegenvaller voor zowel de club, de sponsors als de trouwe fans. Toch onderschrijven wij als club deze beslissing van de overheid. Het voetbal moet in deze zijn sociale verantwoordelijkheid opnemen.

Voor de bekerwedstrijd tegen STVV op dinsdag 2 februari zijn er al zeker twee oefenwedstrijden voorzien tegen clubs uit 1B, met name Seraing en Club NXT. Ook met SK Tongeren-Heur (tweede nationale als SC Lokeren-Temse, maar ook nog aan zet in de Beker) wordt nog gesproken over een derde oefenwedstrijd.

Omdat al deze wedstrijden dus in geen geval kunnen worden bijgewoond door fans, zullen we volop gebruik maken van onze website en de sociale media om over die wedstrijden uitgebreid verslag uit te brengen.

P