Op zondag 5 februari om 15 uur neemt Sporting Lokeren – Temse het op tegen Erpe-Mere United. Na de ijzersterke januarimaand en de bijhorende leidersplaats gaan onze Tricolores het komend weekend op bezoek bij de rode lantaarn. Deze partij zal echter gespeeld worden op het terrein van RFC Wetteren omdat het complex Steenberg niet klaar is om enkele honderden bezoekende supporters te ontvangen. We blikken hier alvast even vooruit.

Afgelopen weekend won Sporting met ruime 4-0 cijfers van Jong Essevee in een wedstrijd waar ons team vooral voor rust zeer mooie dingen liet zien. In de stand gaat wit-zwart-geel aan de leiding met één punt voorsprong op Sparta Petegem. Jong Cercle Brugge en KSV Oostkamp volgen op zes punten, RC Gent vervolledigt de top vijf met zeven punten minder dan onze Tricolores.

We hopen onze supporters zondag in grote getale aanwezig te zien in Wetteren. Vrij vervoer is toegestaan en de loketten zijn ter plaatse open vanaf 14 uur. Laten we er met z’n allen een thuiswedstrijd van maken!

Tegenstander Erpe-Mere United
EM United promoveerde vorig seizoen tegen de eigen verwachtingen in via de eindronde naar Tweede Nationale. Door het vertrek van enkele ervaren spelers en met een resem nieuwkomers was al voor aanvang van het seizoen duidelijk dat de enige doelstelling het behoud is. Met een – naar eigen zeggen – beperkt budget haalde Erpe-Mere toch enkele versterkingen in huis.

Bij de promovendus spelen weinig gekende namen. De meest klinkende is zonder twijfel Daniel Rodrigo De Oliveira. De inmiddels 37-jarige aanvaller voetbalde twee jaar geleden nog enkele wedstrijden voor KSC Lokeren – Temse, tot het seizoen omwille van het coronavirus al na een drietal speeldagen abrupt werd beëindigd. Nadien kwam de Braziliaanse spits via SK Sint-Niklaas bij EM United terecht.

Helaas is de realiteit voor Erpe-Mere op dit moment degradatievoetbal. Na twintig speeldagen staan de oranjehemden op de laatste plaats met negen punten. De enige overwinningen werden behaald tegen KM Torhout (2-1) en KRC Harelbeke (1-2). Tegen FC Gullegem (1-1), RFC Wetteren (1-1) en Harelbeke (1-1) sprokkelde het team van Levi Jacobs een punt. De achterstand op het duo KVK Westhoek en Harelbeke bedraagt reeds negen punten. Ondanks de penibele situatie blijft EM United met een groot hart strijden voor wat het waard is. Zelf spreekt de club van een mirakel dat nodig is om het behoud alsnog te verzekeren, maar in het voetbal weet je maar nooit.

Heenwedstrijd
Op speeldag vijf ontving Sporting Lokeren – Temse op Daknam EM United, dat een week eerder een eerste punt had gepakt tegen Gullegem. Na twee thuiswedstrijden zonder toeschouwers was het Daknamstadion met bijna 2.000 supporters aardig gevuld voor de komst van de promovendus. Onze jongens begonnen sterk aan de partij. Na tien minuten kon Gil Van Moerzeke een hoekschop van Alex Maes in doel deviëren. Enkele minuten laten kreeg Simon Vermeiren de kans om de score te verdubbelen, maar zijn strafschop strandde aan de verkeerde kant van de paal.

Na rust beet Sporting lang de tanden stuk op de stugge bezoekers, al kwamen we ook nooit in de problemen. Het was echter wachten tot tien minuten voor tijd alvorens Esteban Casagolda met een fraaie volley de tweede op het bord zette. De veer bij Erpe-Mere was helemaal gebroken en in het slot kon Soufiane El Banouhi op aangeven van Julien Vercauteren koeltjes binnenduwen. Een logische en verdiende zege voor onze Tricolores. Herbekijk via deze link de doelpunten.

Sporting weetjes
Deze week rondde onze club nog de komst van Ruben Geeraerts af. Deze 21-jarige spits tekende drie seizoenen geleden nog een profcontract bij Royal Antwerp FC. Nadien belandde hij via KMSK Deinze bij RFC Knokke, waar hij weinig speelkansen kreeg. Op Daknam moet de Antwerpenaar de concurrentie in het aanvallende compartiment aanscherpen. Geeraerts is meteen inzetbaar, al hangt zijn eventuele plaats in de selectie uiteraard af van de keuze van onze coach. Hij komt op huurbasis over tot het einde van het seizoen.

Tegen Jong Essevee kreeg Julien Vercauteren een gele kaart, maar voor hem is er vooralsnog geen schorsingsgevaar. De volgende spelers staan nog steeds op een kaart van schorsing: Gianni De Neve, Leandro Pogba, Toon Janssen, Alex Maes, Gil Van Moerzeke, Youssef Boulaouali, Simon Vermeiren en Esteban Casagolda. Indien zij een gele kaart pakken zondag, dan missen zij de thuiswedstrijd tegen Wetteren.

Deze week raakte bekend dat Niels Elewaut na dit seizoen de deur van het Daknamstadion achter zich dichttrekt. De in Lokeren wonende aanvaller keert terug naar KRC Gent, waar hij reeds vele jaren voetbalde voor zijn komst naar Sporting. Niels zal zich dit seizoen echter nog volop blijven inzetten voor onze Tricolores in de strijd om promotie. We wensen hem alvast veel succes toe in de toekomst!

P