Op zaterdag 7 oktober om 19u30 gaat Sporting Lokeren – Temse op bezoek bij KFC Dessel Sport voor de zevende speeldag in eerste nationale. Na de 3-1 zege tegen Hoogstraten VV vertoeven onze Tricolores op een tweede plaats met 14 op 18.

Dessel Sport is geen onbekende in het Belgische voetbal. De groen-witten zijn reeds decennia lang terug te vinden in de hogere amateurklassen. Al sinds de invoering van Eerste Nationale in 2016 vertoeven de Kempenaren onafgebroken in de hoogste amateurafdeling. Vorig seizoen kon het zich maar nipt redden met een veertiende plaats, terwijl Dessel in 2021-2022 op een knappe derde plaats eindigde.

Spelerskern
Eerste doelman bij Dessel is Gian Geladé. In de defensie vinden we onder meer Hannes Smolders (ex-Lierse), Yannick Vandersmissen (jeugdproduct STVV) en kersvers aanwinst Lucas Kalala. Die laatste kwam recent nog over van de U23 van Standard. Op het middenveld beschikt groen-wit over best veel kwaliteit met onder andere kapitein Jasper Sols

De meest bekende naam is zonder twijfel Faysel Kasmi. Het is ondertussen al wel tien jaar geleden, maar de linksvoetige spelmaker speelde met Lierse opgeteld ruim 50 wedstrijden in Eerste en Tweede Klasse. Na enkele buitenlandse avonturen is de centrale middenvelder aan zijn tweede seizoen toe bij Dessel. Op dit moment is hij de topschutter van onze komende tegenstander met drie doelpunten in zes wedstrijden, een man om in de gaten te houden dus.

Voorin vinden we verschillende dribbelvaardige spelers met snelheid terug. Met Terry Osei-Berkoe (jeugdproduct Club Brugge), Livio Milts (reeds 60 wedstrijden in de Nederlandse Tweede Klasse) en Robbe Goor (zoon van Bart Goor en net als zijn vader een linkspoot) lijkt Dessel het vaste aanvallende trio gevonden te hebben.

Huidig seizoen
Dessel begon goed aan deze jaargang met een 4 op 6. Tegen promovendus Union Namur werd met 1-0 gewonnen na een strafschopdoelpunt diep in het slot. Uit bij Zébra Elites sleepte groen-wit een 2-2 gelijkspel uit de brand. Nadien volgde een dip met 0 op 12. Vooral de 1-4 thuisnederlaag tegen Excelsior Virton kwam hard aan. Vorig weekend hield Dessel lang stand uit bij Olympic Charleroi, waar het in de laatste minuut met 2-1 onderuit ging.

Met een balans van 4 op 18 oogt het puntenaantal mager, al staat volgens kenners dit Dessel niet op de plaats waar het kwalitatief zou thuishoren. Thuis tegen Lokeren – Temse zal het ongetwijfeld gebrand zijn op eerherstel.

Ticketinfo
Zaterdagavond wordt er om 19u30 afgetrapt in het Armand Melis Stadion. Tickets zijn ter plaatse te koop aan 12 euro voor een staanplaats en 15 euro voor een zitplaats. Onze fans mogen met vrij vervoer of met een supportersclub afzakken naar Dessel. Parkeren kunnen de bezoekende supporters aan de jeugdterreinen. Adres: BRASEL 34, Dessel.

We hopen op jullie massale steun morgenavond!

P