Na een langer dan geplande onderbreking omwille van genoegzaam bekende reden, trekt de competitie zich dit weekend weer op gang. Voor Lokeren-Temse betekent dat een verplaatsing naar KFC Merelbeke dat –opgepast!- zijn wedstijden afwerkt in De Pinte. Wij blikken even vooruit.

KFC Merelbeke dit seizoen

Merelbeke staat op dit moment zevende in de klassering met 25 punten uit 16 wedstrijden, ex-aequo met het zesde geklasseerde Gullegem. Het won 7 wedstrijden, verloor er vijf en speelde vier keer gelijk. Ter vergelijking: Lokeren-Temse totaliseert 33 punten uit evenveel wedstrijden, dank zij 10 overwinningen en drie gelijke spelen. Het doelpuntensaldo van de twee is nogal gelijkaardig: Lokeren-Temse scoorde 24 keer, Merelbeke 25 keer. De verdediging van Lokeren-Temse lijkt wel wat solieder met slechts 10 tegendoelpunten, tegenover 19 bij Merelbeke.

De heenwedstrijd op Daknam eindigde met een 3-0 zege voor de thuisploeg, dat wel een uur nodig had om de Merelbeekse muur te slopen. Simon Vermeiren brak de ban in minuut 62 en verdubbelde de voorsprong vijf minuten later, met zijn twee doelpunten kroonde hij zich tot man van de match. Toon Janssen zette de kroon op het werk na ruim 70 minuten. Wij herinneren ons dat Merelbeke erg goed meevoetbalde tot het eerste doelpunt, maar finaal door het ijs zakte.

Bij de Gentenaars vinden we heel wat spelers terug die vroeger uitkwamen voor Sporting Lokeren. Wij spraken één van hen, Max De Ruyver (20). Hij blikt met ons vooruit naar de wedstrijd van zondag.

Interview Max De Ruyver

Breng ons weer even je voetbalgeschiedenis in herinnering…

Ik heb een belangrijk stuk van mijn opleiding bij het vroegere Sporting Lokeren gekregen, ik speelde er van de U13 tot en met de Beloften. Toen de club verdween, trok ik voor een jaartje naar de Beloften van Zulte Waregem en nu zit ik sinds juli bij Merelbeke. Ik mag zeggen dat ik me er direct “thuis” voelde. Het is niet alleen een heel familiale club, er heerst ook een aangename, gezonde, sportieve sfeer. En, niet te vergeten: ik vond er heel wat jongens terug van het vroegere Sporting. Voor de vuist weg: Robbie Ringoet, Bob Straetman, Merijn Rogiers, Mathias Lievens, Rob Van Der Wilt… Misschien vergeet ik zelfs nog iemand. Maar hoe dan ook, ik voel me er goed.

Dat blijkt ook uit je wedstrijdstatistieken: je bent een vaste waarde.

Dat mag ik zeggen, klopt. Ik speelde 15 van de 16 mogelijke wedstrijden, ik miste er één omdat ik geel geschorst was. Ik kon ook al twee keer scoren, toch mooi als vooral verdedigende middenvelder. Bij Sporting was ik vooral centrale verdediger, nu eigenlijk nooit meer. Ik ben nu het nummer zes, al heb ik ook al wel eens gedepanneerd als rechterverdediger.

Brengt Merelbeke tot dusver wat het er zelf van had verwacht?

Ik denk dat we het iets beter doen dan aanvankelijk was gehoopt. We wilden zo snel mogelijk het behoud verzekeren, een veilig seizoen spelen. Dat is nu al gelukt. Zodanig zelfs dat we naar boven durven kijken. We willen aanschurken bij de subtop. Meer zou niet realistisch zijn: eindronde halen is te hoog gegrepen, laat staan meedoen voor de titel. We brengen leuk voetbal, denk ik. We graven ons niet in, gaan uit van eigen sterkte, we zijn geen “pottenstampers”. We zoeken altijd de voetballende oplossing, wat kan door onze snelle flanken. Wat beter kan? Wat meer maturiteit misschien, vooral tegen de betere ploegen. Op Daknam waren we lange tijd de evenknie van de thuisploeg, maar na het eerste doelpunt zakten we als een kaartenhuisje in elkaar. Dat zou niet mogen.

Nu zondag komt Lokeren-Temse op bezoek. Tijd voor revanche?

Dat zou fijn zijn, maar gemakkelijk wordt dat niet. Toch kijken we uit naar die match en de komst van de grote aanhang van Lokeren-Temse. Dat zijn we niet gewend. Dus ja, we zullen iets meer dan gewoonlijk gemotiveerd zijn. Ik weet het, het is wel Lokeren-Temse en niet Sporting Lokeren, maar onze supporters denken toch vooral dat het Sporting is dat op bezoek komt. En eerlijk gezegd leeft dat ook zo in de spelersgroep.

Wat doet Max De Ruyver nog naast het voetbal?

Ik studeer nog, meer bepaald KMO management. Ik heb net vandaag mijn laatste examen afgelegd. Ik heb er een goed gevoel bij. Nu volgt een lesvrije week. Eens flink doorzakken zal er helaas niet inzitten, de wedstrijd van zondag zit al in mijn hoofd. Als ik in één wedstrijd dit jaar graag zou willen uitblinken, dan wel in deze.

P