Na een voorbereiding van zes weken en meerdere bekeroverwinningen is het moment waar menig supporter naar snakt eindelijk daar, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen! Op speeldag 1 gaan we op bezoek bij KFC Merelbeke.

Merelbeke zal over enkele maanden verhuizen naar een gloednieuw sportcomplex, maar tot dan werkt geel-blauw haar thuiswedstrijden nog af in De Pinte. Zondag zal Sporting gesteund worden door een 350-tal supporters, goed voor zeven bussen.

Transfers
Inkomend:
Merelbeke deed in het tussenseizoen verschillende transfers met het oog op 2022-2023. Vooral in het aanvallende compartiment werd er gericht versterkt met onder meer Nico Binst (Knokke), Nicolas Van Buyten (KVV Zelzate) en Justin Tossavi (Deinze). In het middenveld haalde geel-blauw Alexander Elaut weg bij RFC Wetteren en ook Barry Sadou verliet Sporting voor dit nieuwe avontuur. De defensie van Merelbeke bleef quasi overeind, al werd er met Ward Bernaerts (17) wel een talentvolle verdediger weggehaald bij Antwerp.

Op de valreep versterkte Merelbeke zich ook nog met Milan De Mey, die ook een verleden heeft bij Sporting. De middenvelder maakte zelfs zijn debuut in 1A bij onze tricolores, maar na het faillissement koos hij voor Waasland-Beveren. Daar was hij steevast een sterkhouder bij de beloften, maar deze week raakte zijn overstap naar Merelbeke bekend.

Uitgaand:
Veel vertrekkers waren er niet, maar met Bob Straetman verloor Merelbeke wel haar meest waardevolle speler. Afgelopen seizoen was de ex-Sportinger goed voor zestien doelpunten en bijna evenveel assists. Kersvers eerstenationaler KVK Ninove twijfelde niet en haalde Straetman in huis voor het komende seizoen. Verder kozen ook Rob Van Der Wilt (Voorde-Appelterre) en Robbie Ringoet (Jong Lede) – die allebei een verleden hebben bij Sporting – voor een nieuwe uitdaging.

Voorbereiding
KFC Merelbeke kende een voorbereiding met wisselende resultaten. Het moest in de beker nipt de duimen leggen voor Franc Borains (2-0), maar het verloor tussendoor wel van HO Kalken (3e Nationale). Tegen Aalter en Voorde-Appelterre, beiden 3e Nationale, werd tweemaal gewonnen met 5-3.

Het meest vervelende voor de staf van Merelbeke: het zag reeds enkele pionnen geblesseerd uitvallen. Max De Ruyver (ex-Lokeren) en Ayron Verkindere liggen voor langere tijd in de lappenmand. Verder zijn Alexander Seynaeve en Ilias Hamdaoui herstellende van hun respectievelijk teen- en polsbreuk.

Onderlinge duels
25/09/2021: Sporting – Merelbeke 3-0
Vorig seizoen wonnen onze tricolores tweemaal van Merelbeke. Op Daknam werd het 3-0 na een ijzersterke tweede helft. De doelpunten werden gemaakt door Simon Vermeiren (2X) en Toon Janssen. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

30/01/2022: Merelbeke – Sporting 0-2
In de terugwedstrijd, de eerste na de jaarwisseling, beet Sporting een helft lang de tanden stuk op de thuisploeg. In de tweede helft brak Simon Vermeiren de wedstrijd open met twee doelpunten, waardoor we een zes op zes konden optekenen tegen Merelbeke. Onze spits vond met vier goals in twee onderlinge wedstrijden duidelijk vlot de weg naar de netten tegen de Gentenaars. Herbekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd HIER.

Vooruitblik met Merelbeke-spits Nico Binst (ex-Sporting tussen 2008-2013)
“We hebben in onze voorbereiding goede en minder goede periodes gehad, wat normaal is met de vele nieuwkomers. Het was even zoeken naar de beste vorm, maar ik denk dat we de voorbereiding goed hebben afgesloten en klaar zijn voor zondag. Vorig seizoen eindigde Merelbeke op een 8e plaats, het doel is om dit seizoen beter te doen.

Mijn periode op Daknam? Ik hou enkel positieve herinneringen over aan mijn jaren bij Lokeren, al heb ik daar een paar keer de pech gekend om net niet vast in de eerste ploeg te geraken. Maar al bij al heb ik daar 5 mooie jaren gekend. Mijn mooiste herinnering is toch wel het feit dat ik enkele keren kon meetrainen bij de A-kern.

Nu zondag nemen we het op tegen Lokeren – Temse. Het is zeker geen wedstrijd als alle anderen. Als er een team langskomt met zoveel supporters, dan zorgt dat altijd voor extra sfeer en wat chaos, wat – zeker in deze reeks – zeer speciaal is om in te voetballen.”

P