Zondag gaat Sporting Lokeren – Temse op bezoek bij KM Torhout. Voor deze uitwedstrijd kunnen onze supporters met eigen vervoer de verplaatsing maken, alsook zijn de loketten open ter plaatse. Na de recente 15 op 15 trekken onze Tricolores als leider naar de promovendus. Aftrap in de Velodroom om 15 uur. Lees hieronder alvast de vooruitblik.

Tegenstander Torhout
Vorig seizoen kon Torhout via de eindronde de promotie naar Tweede Nationale afdwingen. Met enkele gerichte versterkingen hoopten de West-Vlamingen dit seizoen uit de gevarenzone te blijven en tot op vandaag lijkt dat aardig te lukken. Op dit moment vertoeft groen-zwart op een elfde plaats met 26 punten, wat momenteel een kloof is van zes punten op de degradatieplaatsen.

Na het ontslag (om extrasportieve redenen) van T1 Stijn Meert en de aanstelling van Geert Versavel zit Torhout duidelijk in de juiste flow. Zo bleef de promovendus tussen 6 november en 22 januari maar liefst negen wedstrijden op een rij ongeslagen. Uit bij Wetteren eindigde de sterke reeks, maar nadien pakte het een punt bij Jong Cercle Brugge (2-2) en won het de belangrijke thuiswedstrijd van Gullegem (1-0). Afgelopen weekend ging de promovendus de boot in bij ploeg-in-vorm Dikkelvenne (3-0). Tegen de leider zal Torhout ongetwijfeld gebrand zijn op een goed resultaat.

Heenwedstrijd
Oorspronkelijk stond deze partij gepland op zaterdag 17 december, maar door de vrieskou en verschillende bevroren plekken op het terrein werd deze uitgesteld. De inhaalwedstrijd vond plaats op woensdag 11 januari, amper drie dagen na de (zo blijkt nu enkele weken later) belangrijke zege op Eendracht Aalst. De nieuwkomers François Kompany en Gert Van Walle – die op Aalst meteen hun meerwaarde toonden – waren voor deze partij niet speelgerechtigd.

Ondanks de aanvallende intenties van Sporting was het Torhout dat halverwege de eerste helft op voorsprong kon klimmen. Amper twee minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht dankzij een strafschopdoelpunt van Gianni De Neve na een voorafgaande overtreding op Youssef Boulaouali. Dit was ook meteen de ruststand.

Na de pauze namen onze Tricolores meteen het heft in handen en met succes, want Simon Vermeiren kon in de draai al na amper drie minuten raak treffen. Op het uur leek het team van Hans Cornelis de schaapjes op het droge te hebben toen Alex Maes via een tweede strafschop de 3-1 op het bord wist te zetten. Nadien sloop er nonchalance in het spel, waar Torhout optimaal van kon profiteren. Na de aansluitingstreffer sleepten de bezoekers in de blessuretijd via een terechte strafschop nog een 3-3 gelijkspel uit de brand. Na deze zure puntendeling pakte Sporting vijf overwinningen op een rij. Onze jongens zijn er dan ook op gebrand om het puntenverlies van enkele weken terug recht te zetten. Herbekijk de doelpunten HIER.

Sporting weetjes
Afgelopen weekend won Sporting Lokeren – Temse met ruime 4-1 cijfers van RFC Wetteren. Drie doelpunten van Gil Van Moerzeke en één van Simon Vermeiren zorgden voor een vlotte zege in het burenduel. Zij brachten hun competitietotaal op respectievelijk dertien en negen stuks. Door deze overwinning blijven onze Tricolores aan de leiding. Jong Cercle en Sparta Petegem volgen samen op zes punten. KSV Oostkamp en RC Gent vervolledigen de top vijf met respectievelijk tien en elf punten minder dan Sporting.

Tegen Wetteren ontbrak Alex Maes vanwege een spierblessure die hij opliep op training. Onze kapitein zal vermoedelijk nog enkele weken buiten strijd zijn. Verder vierde Yassin Ben Omar zijn rentree na maandenlang blessureleed, onze creatieve middenvelder mocht ruim vijftien minuten invallen. Lorenzo Matarrese traint inmiddels weer individueel (met bal), maar op groepstrainingen en wedstrijden is het voor hem nog even wachten.

Toon Janssen was afgelopen weekend geschorst na een derde gele kaart, hij keert in principe terug in de selectie. Tegen Wetteren kreeg niemand een geel karton onder de neus geduwd. De volgende spelers staan hierdoor nog steeds op één kaart van schorsing: Gianni De Neve, Leandro Pogba, Alex Maes, Youssef Boulaouali, Gil Van Moerzeke, Simon Vermeiren en Esteban Casagolda. Wie geel pakt in Torhout zal de topper tegen Sparta Petegem missen.

De voorbije uitwedstrijden waren er steeds meer dan 400 Sportingfans op post! Ook op Torhout hopen wij opnieuw op jullie massale steun. Meer info betreffende deze uitwedstrijd kan je HIER terugvinden. Tot zondag!

P