Zaterdagavond gaat Sporting Lokeren – Temse op bezoek bij ploeg in vorm KSC Dikkelvenne. Op de Hofkouter hopen beide teams om hun ongeslagen reeks verder te zetten. Onze Tricolores trekken als fiere leider naar Gavere, waar heel wat oude bekenden aan de slag zijn. Lees hieronder alvast de vooruitblik naar deze onvervalste topwedstrijd!

Resultaten KSC Dikkelvenne
Het duel van komend weekend wordt er eentje tussen dé twee ploegen in vorm. Dikkelvenne verloor al acht wedstrijden niet meer, goed voor 22 op 24. Daar waren onder andere straffe zeges bij tegen Eendracht Aalst (1-2), Jong Cercle Brugge (3-1) en KRC Gent (2-3). Door de ongeslagen reeks is het team van Lieven Gevaert opgeklommen naar de zevende plaats in het klassement, op amper twee punten van de top vijf. Een eindrondeticket zit er dus nog in voor Dikkelvenne, dat echter géén licentie aanvroeg voor Eerste Nationale.

Bij geel-blauw vinden we heel wat jongens terug met een Lokerse link. Zo strijden met Tibo Gabriël en Wouter Van Der Eedt twee ex-Sportingers tegen elkaar om een plaats in doel. Op het middenveld vinden we Jelle De Schryver terug, die in het verleden tot en met de beloften actief was bij onze Tricolores en nog steeds wonende is in Lokeren. In het tussenseizoen maakten Preben De Man en Dennis Van Vaerenbergh de overstap van Lokeren – Temse naar Dikkelvenne. Die laatste is bijzonder goed op dreef met reeds negentien competitiedoelpunten. Bovendien zal hij het ongelijk van onze club willen bewijzen, aan motivatie dus geen gebrek bij de thuisploeg. Met Gianni Desmet (schorsing) en Cédric Deceuninck (blessure) mist Dikkelvenne twee basisspelers zaterdagavond.

Heenwedstrijd
In het Daknamstadion kregen we aanvankelijk een vrij gesloten wedstrijd te zien. Voor rust viel er enkel een bescheiden kopbal van Gil Van Moerzeke te noteren. Na rust trachtte Sporting de wedstrijd naar zich toe trekken wat resulteerde in meer druk vooruit. Niels Elewaut kruiste zijn schot, maar bezoekend doelman Van Der Eedt kon met een voetveeg redding brengen. Op een hoekschop kreeg Dikkelvenne dé – weliswaar enige – kans op de voorsprong, maar de bal ging onbegrijpelijk naast. Het was wachten tot het laatste kwart van de wedstrijd alvorens Simon Vermeiren met een kopbal kon raak treffen. De 1-0 eindstand stond meteen ook op het bord. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

Sporting weetjes
Vorig weekend won Sporting het absolute slot de topper van KFC Sparta Petegem. In minuut 92 bracht Toon Janssen een bijzonder sfeervol Daknamstadion in extase met een lage schuiver, goed voor de beslissende 1-0. Door die overwinning zetten onze Tricolores hen op twaalf punten. Onze dichtste achtervolger is nu Jong Cercle Brugge, met negen punten minder dan ons team. Zij moeten zaterdagavond trouwens op bezoek bij revelatie KSV Oostkamp.

Tegen Petegem incasseerde Gert Van Walle zijn tweede gele kaart, waardoor hij op één van schorsing staat. Andere spelers die moeten opletten zijn Gianni De Neve, Youssef Boulaouali, Alex Maes, Gil Van Moerzeke, Simon Vermeiren en Esteban Casagolda. Geblesseerden zijn er niet meer, want kapitein Maes traint sinds deze week weer mee met de groep. Afwachten of onze coach hem meteen weer opneemt in de wedstrijdselectie. Lorenzo Matarrese heeft er intussen ook zijn eerste trainingen opzitten.

In Dikkelvenne zullen onze jongens gesteund worden door ruim 400 bezoekende supporters, zij zullen ongetwijfeld weer een echte twaalfde man zijn. Aftrap zaterdagavond om 20 uur.

P