Op zaterdag 30 september om 20 uur komt Hoogstraten V.V. op bezoek op Daknam voor de zesde speeldag in eerste nationale. Sporting Lokeren-Temse begon aan de competitie met een sterke 11 op 15, na het gelijkspel op het veld van Jong KAA Gent wil Sporting die lijn doortrekken. Onze Tricolores pronken na vijf speeldagen op de tweede plaats.

Hoogstraten V.V. is geen onbekende in het Belgisch voetbal. ‘De Rooikens’ zijn reeds decennia lang terug te vinden in de hogere amateurklassen. In het seizoen 2021-22 werd Hoogstraten overtuigend kampioen in tweede nationale. Afgelopen seizoen strandde rood-wit net boven de degradatiezone in eerste nationale, op een zestiende plaats.

Kern
In doel bij rood-wit vinden we voor het tweede seizoen op rij de ervaren Wim Kustermans terug. Achterin spelen onder meer Senne Van Dooren, Ruben Verheyen en Jeroen Meeuwis, die laatste speelt al 10 seizoenen bij ‘De Rooikens’. Ook middenvelder en kapitein Ruben Tilburgs speelt zijn tiende seizoen in rood-witte loondienst. Nick Havermans en Martijn Brandt vullen het middenveld verder aan. De 21-jarige Brandt kwam vorig seizoen over van de onder-21 van NAC Breda.

Voorin versterkte Hoogstraten zich in de voorbije zomermercato met onder meer Jiri Struyf (Lyra-Lierse), Sander Emmen (KFC Turnhout) en Ibrahima Mbaye (Eendracht Aalst). Die laatste scoorde vorig seizoen de 1-0 in de belangrijke 1-3 overwinning van Lokeren-Temse op het veld van ‘Den Iendracht’.

Huidig seizoen
Hoogstraten startte de competitie met een degelijke 4 op 6 na een gelijkspel bij Winkel Sport en een 2-0 thuisoverwinning tegen R. Knokke FC. Vervolgens volgde er een 0 op 9 tegen respectievelijk: Young Reds, KSK Heist en RAAL La Louvière. RAAL, de koploper in eerste nationale, wist afgelopen zaterdag in Hoogstraten uit te pakken met een 0-5 overwinning. ‘De Rooikens’ staan voorlopig op een gedeelde 14de plaats met 4 punten. De doelstelling van Hoogstraten is dan ook duidelijk: één Vlaamse club achter zich houden om zich zo te verzekeren van het behoud.

Voor de wedstrijd van zaterdag gingen de dagtickets reeds vlot de deur uit. Bovendien mogen we ook heel wat eters verwelkomen. Voor het supportersmenu zijn er 130 inschrijvingen, in de Latozaal verwachten we 90 mensen. In totaal dus goed voor meer dan 200 eters. 

Tickets voor de wedstrijd tegen Hoogstraten zijn online op elk moment te koop via lokeren.roboticket.com of zaterdagavond aan het loket vanaf 19 uur. Tot dan!

P