Woensdagavond om 20 uur sluit Sporting Lokeren – Temse de heenronde af met een thuiswedstrijd tegen KM Torhout. De promovendus kende een woelige start, maar ondertussen gaat het de West-Vlamingen voor de wind en zette het een mooie reeks neer zonder nederlaag. We blikken alvast even vooruit naar de uitgestelde wedstrijd die na de mooie overwinning in Aalst voor onze tricolores een mooie bonus zouden kunnen opleveren. Onderstaande laat vermoeden dat we het niet zomaar cadeau gaan krijgen.

Resultaten dit seizoen
Torhout promoveerde vorig seizoen van Derde naar Tweede Nationale, nadat het in de eindronde Tempo Overijse versloeg met 1-0. In de reguliere competitie eindigde het op een vierde plaats. Aangezien er in onze reeks met Ronse, KSCT Menen en KSKV Zwevezele drie teams uit het nationale voetbal verdwenen waren er extra stijgers en hier profiteerde Torhout optimaal van.

De ambitie voor dit seizoen is het behoud in Tweede Nationale verzekeren. Na bijna de helft van de competitie afgewerkt te hebben lijkt dit aardig te lukken, want Torhout nestelt zich in de buik van het klassement, al is de kloof met de voorlaatste FC Gullegem op het moment van schrijven slechts drie punten.

Dat Torhout een stugge ploeg is, dat bewijzen de cijfers. Momenteel incasseerde de promovendus nog maar 19 tegendoelpunten, exact evenveel dan Sporting. Enkel Jonge Cercle doet beter met slechts 16 stuks. Bovendien boekte het dit seizoen al knappe overwinningen tegen Sparta Petegem (4-1) en Jong Essevee (1-2). Tegen Aalst (1-2) en Jong Cercle (0-1) werd er slechts nipt verloren, tegen de Ajuinen viel de beslissing zelfs pas in de slotminuut.

Ondanks de degelijke resultaten heerste er door de situatie rond trainer Stijn Meert, die ondertussen aan de kant werd geschoven, toch wel wat een donkere schaduw boven het team. Sinds T2 Geert Versavel definitief de fakkel overnam als hoofdcoach lijkt de rust weergekeerd. Getuige daarvan is de ongeslagen reeks van ondertussen zeven wedstrijden, waarvan drie overwinning en vier gelijke spelen. De laatste nederlaag dateert reeds van eind oktober.

Spelerskern
Het gros van de selectie die vorig seizoen de promotie afdwong bleef op post. Echter ging Torhout op zoek naar enkele gerichte versterkingen om ook in Tweede Nationale een goed figuur te slaan. In elke linie kwamen er nieuwkomers bij.

In doel plukten de West-Vlamingen de ervaren Brecht Laleman weg bij Mandel United, al miste de 33-jarige doelman al een groot deel van het seizoen vanwege een blessure. Afgelopen weekend tegen KFC Merelbeke maakte hij opnieuw zijn opwachting de basiself.

Met het oog op de toekomst kwamen Jordy Brock (21) en Tjaro Spitaels (21) van de beloften van KV Oostende de verdediging vervoegen, al kwamen zij voorlopig nog niet vaak in actie. Wie wel uitgegroeid is tot een vaste waarde is Arthur Devos. De van Mandel United overgekomen verdediger kwam begin november in de basiself terecht en sindsdien verloor groen-zwart (toeval of niet) al vijf wedstrijden niet meer.

Op het middenveld versterkte Torhout zich deze zomer met Bjarne Cardon (Oostnieuwkerke) en Mauro Devos (RFC Knokke). Die laatste kwam vorig seizoen uit voor KSKV Zwevezele, onze coach Hans Cornelis kent hem dus goed. Devos versierde na een sterk seizoen een transfer naar eerstenationaler Knokke, maar aan het einde van de voorbereiding besliste hij alsnog om de overstap naar Torhout te maken. Axel Harinck kwam over van KSCT Menen, maar hij kwam nog niet in actie.

Voorin rekent de promovendus nog steeds op de doelpunten van Tibo Andries, wiens teller dit seizoen op zes doelpunten staat. Met Tjendo De Cuyper loopt er bovendien nog een oude bekende van Sporting rond. Enzo Vandekerckhove (KRC Harelbeke) en Ibragim Akhatakhanov (Knokke) kwamen de rangen versterken in het aanvallende compartiment.

Sportingweetjes
Bij onze Tricolores ontbreken ten opzichte van het team dat Aalst versloeg drie spelers. Naïm Boujouh is geelgeschorst, terwijl de nieuwkomers Gert Van Walle en François Kompany voor deze uitgestelde wedstrijd niet speelgerechtigd zijn.

Verder staan er met Soufiane El Banouhi, Gianni De Neve, Leandro Pogba, Youssef Boulaouali, Alex Maes, Esteban Casagolda en Simon Vermeiren zeven spelers op een kaart van schorsing.

P