Zaterdagavond om 20 uur sluit Sporting Lokeren – Temse 2022 af met een thuiswedstrijd tegen KM Torhout. De promovendus kende een woelige start, maar ondertussen gaat het de West-Vlamingen voor de wind met een reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag. We blikken alvast even vooruit naar de laatste match van het jaar.

Resultaten dit seizoen
Torhout promoveerde vorig seizoen van Derde naar Tweede Nationale, nadat het in de eindronde Tempo Overijse versloeg met 1-0. In de reguliere competitie eindigde het op een vierde plaats. Aangezien er in onze reeks met Ronse, KSCT Menen en KSKV Zwevezele drie teams uit het nationale voetbal verdwenen waren er extra stijgers en hier profiteerde Torhout optimaal van.

De ambitie voor dit seizoen is het behoud in Tweede Nationale verzekeren. Na bijna de helft van de competitie afgewerkt te hebben lijkt dit aardig te lukken, want Torhout nestelt zich in de buik van het klassement, al is de kloof met de voorlaatste FC Gullegem op het moment van schrijven slechts drie punten.

Dat Torhout een stugge ploeg is, dat bewijzen de cijfers. Momenteel incasseerde de promovendus nog maar 17 tegendoelpunten. Enkel leider Aalst doet beter met 16. Bovendien boekte het dit seizoen al knappe overwinningen tegen Sparta Petegem (4-1) en Jong Essevee (1-2). Tegen Aalst (1-2) en Jong Cercle (0-1) werd er slechts nipt verloren, tegen de Ajuinen viel de beslissing zelfs pas in de slotminuut.

Ondanks de degelijke resultaten heerste er door de situatie rond trainer Stijn Meert, die ondertussen aan de kant werd geschoven, toch wel wat een donkere schaduw boven het team. Sinds T2 Geert Versavel definitief de fakkel overnam als hoofdcoach lijkt de rust weergekeerd. Getuige daarvan is de ongeslagen reeks van ondertussen zes wedstrijden, waarvan drie gelijke spelen. Afgelopen woensdag hield het in eigen huis nog revelatie en streekgenoot Oostkamp in bedwang (1-1).

Spelerskern
Het gros van de selectie die vorig seizoen de promotie afdwong bleef op post. Echter ging Torhout op zoek naar enkele gerichte versterkingen om ook in Tweede Nationale een goed figuur te slaan. In elke linie kwamen er nieuwkomers bij.

In doel plukten de West-Vlamingen de ervaren Brecht Laleman weg bij Mandel United, al miste de 33-jarige doelman al een groot deel van het seizoen vanwege een blessure. Afgelopen week tegen Westhoek en Oostkamp zat hij voor het eerst weer in de selectie, zij het als doublure voor Rodrigue Dutoit.

Met het oog op de toekomst kwamen Jordy Brock (21) en Tjaro Spitaels (21) van de beloften van KV Oostende de verdediging vervoegen, al kwamen zij voorlopig nog niet vaak in actie. Wie wel uitgegroeid is tot een vaste waarde is Arthur Devos. De van Mandel United overgekomen verdediger kwam begin november in de basiself terecht en sindsdien verloor groen-zwart (toeval of niet) al zes wedstrijden niet meer.

Op het middenveld versterkte Torhout zich deze zomer met Bjarne Cardon (Oostnieuwkerke) en Mauro Devos (RFC Knokke). Die laatste kwam vorig seizoen uit voor KSKV Zwevezele, onze coach Hans Cornelis kent hem dus goed. Devos versierde na een sterk seizoen een transfer naar eerstenationaler Knokke, maar aan het einde van de voorbereiding besliste hij alsnog om de overstap naar Torhout te maken. Axel Harinck kwam over van KSCT Menen, maar hij kwam nog niet in actie.

Voorin rekent de promovendus nog steeds op de doelpunten van Tibo Andries, wiens teller dit seizoen op zes doelpunten staat. Met Tjendo De Cuyper loopt er bovendien nog een oude bekende van Sporting rond. Enzo Vandekerckhove (KRC Harelbeke) en Ibragim Akhatakhanov (Knokke) kwamen de rangen versterken in het aanvallende compartiment.

P