Sporting Lokeren – Temse speelt zaterdagavond om 20 uur alweer een topper op Daknam, want met KSV Oostkamp komt het nummer drie in het klassement op bezoek. Na de 3-1 nederlaag bij KSC Dikkelvenne, de eerste in tien wedstrijden en slechts het derde verlies dit seizoen, zijn onze Tricolores gebrand op eerherstel. We blikken alvast even vooruit naar de aankomende wedstrijd.

Tegenstander Oostkamp
Oostkamp doet het in haar eerste seizoen in Tweede Nationale uitstekend. Vorig seizoen pakte het team van Kurt Delaere met de vingers in de neus de titel in Derde Nationale en op die flow lijkt rood-wit verder te gaan. De promovendus gaat steeds van eigen sterkte uit, gekenmerkt door veel diepgang, verticaliteit en hoge pressing. Deze werkwijze slaat duidelijk aan, want na 25 speeldagen vertoeft Oostkamp op een knappe derde plaats. Het moet in de stand enkel Sporting Lokeren – Temse (elf punten meer) en Jong Cercle Brugge (drie punten meer) voor zich dulden. De eerste doelstelling was het behoud, maar nu dit een zekerheid is mikt de kersverse tweedenationaler om de top vijf-plaats te behouden. Promotie is geen must, maar tegenover een eventuele eindronde staat Oostkamp alvast niet weigerachtig.

Dit seizoen verloor Oostkamp nog meer vier keer, enkel Sporting doet beter met slechts drie nederlagen. Uitschieters waren de 0-4 overwinning bij Eendracht Aalst (dat toen nog comfortabel aan de leiding stond) en een 6-0 zege tegen EM United. Dat de promovendus steeds vrank en vrij speelt, dat bewijzen de cijfers. Zo heeft het team van Delaere al 59 doelpunten gemaakt en het is daarmee veruit de beste leerling van de klas. Sporting is de eerste achtervolger met 52 goals. Daartegenover staat dat Oostkamp ook best wat doelpunten incasseert, want met 38 stuks is dat het hoogste aantal van de ploegen binnen de top vijf. Eentje meer scoren dan de tegenstander, dat lijkt hun principe te zijn. Spektakel verzekerd dus komende zaterdag!

Heenwedstrijd
In barre weersomstandigheden (regen en wind) ging Sporting op bezoek in Oostkamp, dat op een vrij klein kunstgrasveld speelt. Het staat erom bekend vooral in eigen huis vol gas in de aanval te trekken met zeer veel lopende spelers, iets waar onze Tricolores voor rust geen antwoord op vonden. De thuisploeg duwde het gaspedaal gedurende de eerste 45 minuten stevig in, maar een doelpunt viel er niet. Na rust kwam Sporting beter in het spel, maar het was Oostkamp dat via een snelle omschakeling de score opende via Phil Canoot. In minuut 70 kon Toon Janssen via een afgeweken bal de 1-1 op het bord zetten. Nadien kregen beide teams – Sporting met het overwicht en Oostkamp scherp counterend – nog enkele uitstekende kansen op het winnende doelpunt, maar Hans Cornelis en heel Lokeren-Temse konden zich verzoenen met een gelijkspel op bezoek bij deze sterke tegenstander. Herbekijk de samenvatting HIER.

Sporting weetjes
Vorig weekend verloor Lokeren – Temse met 3-1 op het veld bij ploeg in vorm Dikkelvenne. Het bezoekende doelpunt viel vanop elfmeter via Simon Vermeiren. Door het gelijkspel tussen Oostkamp en Jong Cercle Brugge (2-2) bleef de schade beperkt, want de voorsprong op de groen-zwarte beloften blijft met acht punten aanzienlijk. Eendracht Aalst duikt door de forfaitzege bij Erpe-Mere United opnieuw de top vijf binnen ten nadele van KRC Gent.

Afgelopen weekend kreeg Toon Janssen als enige Sportinger een gele kaart onder de neus geduwd. Hij moet echter nog geen schorsing vrezen. Dat geldt wel voor Gianni De Neve, Leandro Pogba, Gert Van Walle, Alex Maes, Youssef Boulaouali, Gil Van Moerzeke, Simon Vermeiren & Esteban Casagolda. Indien zij geel pakken tegen Oostkamp, dan zijn zij er een week later op bezoek bij KRC Harelbeke niet bij. Er zijn geen blessures te melden, want zowel kapitein Maes als Lorenzo Matarrese trainen voluit mee met de groep.

Tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen Sparta Petegem waren er meer dan 2600 toeschouwers aanwezig, een aantal dat we graag nog zouden opkrikken. De online voorverkoop loopt in ieder geval vlot. Onze jeugdspelers hebben alvast weer de nodige affiches verspreid in het Lokerse straatbeeld. Verder zijn er voor het supportersmenu in de Koller Feestzaal en het VIP-arrangement in de Latozaal samen ruim 300 inschrijvingen, een record dit seizoen! Koop jouw tickets voor deze topper alvast aan via lokeren.roboticket.com of zaterdag aan de kassa vanaf 19 uur. Tot dan!

P