Woensdagavond om 20 uur staat de bekerclash tegen KV Mechelen op het programma. Een zeer mooie affiche die volgens onze spelers voor de fans een leuk extraatje is na een reeds succesvolle bekercampagne. Het Daknamstadion zal zoals in de gloriedagen nog eens aardig vollopen. Op het moment van schrijven zijn er bijna 3.500 tickets de deur uit. We blikken hier alvast vooruit op het treffen met Malinwa.

Onderlinge wedstrijden
In het verleden verliepen de wedstrijden tussen Sporting Lokeren en KV Mechelen steeds in een goede sfeer met vaak veel spanning en spektakel. Sinds het seizoen 1996-1997 – toen onze Tricolores promoveerden naar eerste klasse – troffen beide teams elkaar 39 keer. Sporting won 19 keer, Mechelen 12 maal. Ook werd er onderling 8 keer gelijkgespeeld.

De laatste onderlinge wedstrijd dateert van 5 december 2018 in de Beker van België. Mechelen – dat in het seizoen 2018-2019 kampioen werd in 1B – klopte eersteklasser Sporting Lokeren met 2-0 Achter de Kazerne. Toeval bleek dat niet, want Malinwa won dat seizoen de beker nadat het in de finale KAA Gent over de knie legde met 1-2. Het was daarmee de tweede keer na Doornik in 1956 dat een tweedeklasser de Beker van België kon winnen.

De laatste overwinning van Sporting tegen KV Mechelen dateert van 26 december 2017. Op tweede kerstdag was Daknam met ruim 11.000 toeschouwers goed volgelopen voor de partij tegen “de Kakkers”. Beide teams bengelden onderin het klassement, al begonnen onze Tricolores met vertrouwen aan deze wedstrijd door enkele dagen eerder met 1-2 te gaan winnen bij Royal Antwerp FC.

In een sfeervolle, maar gesloten wedstrijd brak Bob Straetman voorbij het uur de partij helemaal open. Na een voorzet van Steve De Ridder kon ons jeugdproduct met de wreef scoren. Mechelen probeerde de bakens nog te verzetten, maar in het slot kon Sporting de match in een definitieve plooi leggen dankzij Robin Söder: 2-0. Door deze overwinning zette Lokeren een grote stap richting het behoud, waar het ook in slaagde. Mechelen degradeerde dat seizoen naar 1B.

KV Mechelen vandaag
Vandaag de dag is er uiteraard veel veranderd. Sporting Lokeren maakte na het faillissement in 2020 met Temse een doorstart in Tweede Nationale, waar we dit seizoen vol voor promotie gaan. Mechelen is sinds hun promotie in 2019 uitgegroeid tot een stabiele eersteklasser. Onder trainer Wouter Vrancken beleefde het verschillende jaren van hoogconjunctuur. Deze zomer vertrok de succescoach om bij KRC Genk aan de slag te gaan. Zijn opvolger – Danny Buijs – werd na tegenvallende resultaten ongeveer een maand geleden ontslagen.

Zijn vervanger is niemand minder dan Steven Defour. De gewezen Rode Duivel is een echte KV-boy en hij krijgt nu de kans om dat vuur over te brengen op zijn spelers. Dat lijkt goed te lukken, want onder zijn bewind pakte het meteen een zes op zes tegen Standard (2-0) en KAS Eupen (3-1). Afgelopen weekend speelde Malinwa 2-2 gelijk tegen Zulte Waregem. Momenteel vertoeft Mechelen enkele plaatsen boven de gevarenzone, maar met drie dalers in het vooruitzicht is het zaak om puntengewin aan te houden.

Bekerparcours Sporting
De weg naar de 16e finales verliep al bij al vlot voor Sporting. De thuiswedstrijden tegen KFC Nijlen (2-1) en RAEC Mons (3-0) werden gewonnen. Vooral de partij tegen Mons blijft bij, want beide supportersclans zorgden voor een sfeervolle namiddag op Daknam. Hét moment van de wedstrijd kwam echter van de voet van Julien Vercauteren. De opwipper en volley vanop de eigen helft gingen de hele wereld rond. Op Youtube zal je dit doelpunt vast nog wel kunnen herbekijken.

Tussendoor kende Sporting uit bij KVK Wellen een lastige namiddag. Na een vroege achterstand zette Gianni De Neve met een zuivere hattrick nog voor rust een 1-3 voorsprong op het bord. Kort na de koffie konden de Limburgers de aansluitingstreffer maken, waarna Jelle Merckx nog alles uit de kast moest halen om de overwinning te pakken. Een week later was een 1-0 zege tegen Tempo Overijse voldoende voor een plaats in de 16e finales.

Ook de voorbije twee seizoenen schopte Sporting het tot deze bekerronde. De tegenstanders waren op Daknam toen STVV (0-2) en RFC Seraing (0-3). De partij tegen de Kanaries werd vanwege het coronavirus zonder publiek gespeeld, terwijl de Luikenaars niet echt tot de verbeelding spraken. Met de komst van KV Mechelen heeft Lokeren-Temse nu een mooie affiche te pakken waarbij beide teams ongetwijfeld massaal zullen gesteund worden door hun supporters. We wensen jullie allemaal een mooie voetbalavond toe!

Ticketinfo
Heb je nog geen tickets voor deze wedstrijd?

  • Woensdag kan je tussen 13u30 en 17u nog terecht in het Daknamstadion.
  • Dit is eveneens de laatste kans om een GRATIS ticket te bemachtigen voor kinderen -12 jaar. LET OP: dit kan enkel op vertoon van het Kids-ID.
  • Online kan je tot exact 18u59 de allerlaatste tickets aankopen.
  • Voor de aftrap blijven de loketten omwille van een combiregeling GESLOTEN.
P