Op zaterdag 2 december om 20 uur komt KVK Tienen op bezoek in het Daknamstadion voor de vijftiende speeldag in eerste nationale. Vorig weekend wist Sporting Lokeren-Temse in Virton voor de negende keer op rij te winnen, intussen tellen onze Tricolores zes punten meer dan eerste achtervolger RAAL La Louvière. Kan Sporting ook tegen Tienen de indrukwekkende reeks verderzetten?

KVK Tienen ontstond in 1981 na een fusie tussen Racing Tienen en Voorwaarts Tienen. Blauw-wit-groen werd een vaste waarde in de hoogste amateurreeksen en komt sinds 2020 terug uit in eerste nationale.

Sporting Lokeren en KVK Tienen wisten elkaar één keer eerder te treffen in een officiële wedstrijd. In 1983 kwam Tienen op bezoek op Daknam voor de Beker van België, het werd 7-0 door hattricks van Preben Larsen en Rik Van Cauter en een goal van de betreurde Swat Van der Elst.

Spelerskern
In doel bij KVK Tienen vinden we Ilias Moutha-Sebtaoui, die tevens goed bevriend is met onze eigenste Jeovanni Dianganga. De ervaren Hannes Meeus is de kapitein, hij krijgt achterin ondersteuning van Daan Matterne, Vincent De Vos en Amardeep Singh.

Op het middenveld komt de van URSL Visé overgekomen Ayoub El Harrak terug uit schorsing, verder vinden we ook Senne Ceulemans. Sterkhouder Pieter Jochmans is er niet bij, hij werd met twee keer geel van het veld gestuurd vorig weekend tegen Winkel Sport. Zijn afwezigheid wordt wellicht opgevangen door youngsters Adrien Marchal of Gil Vandamme.

Voorin vinden we Yvan Yagan, de 34-jarige aanvaller kwam in het seizoen 2010-11 uit voor Sporting maar meer dan 1 invalbeurt kon de Armeense Belg niet versieren bij Peter Maes. Latere passages bij Lierse en Cercle Brugge in tweede klasse zouden succesvoller worden. De andere aanvallende opties zijn Joachim Ngongo (overgekomen van FCV Dender), Tibe Vanhaeren en ervaren spits Arne Naudts (ex-Cercle Brugge).

Op 1 november besliste Wouter Hias om te stoppen als trainer van KVK Tienen. Voorlopig neemt Ewen Verheyden, ex-middenvelder van KV Mechelen en Eendracht Aalst, de sportieve leiding over.

Huidig seizoen
KVK Tienen kent een seizoen met ups-and-downs. De club uit de provincie Vlaams-Brabant startte aan de competitie met een 2 op 12. De eerste overwinning kon pas op de vijfde speeldag genoteerd worden, 2-0 tegen de beloften van OH Leuven. Nadien wist Tienen maar twee keer meer te winnen, in het eigen Bergéstadion gingen RE Virton en Zébra Elites voor de bijl. Op verplaatsing wist blauw-wit-groen dit seizoen nog niet te winnen. Afgelopen zondag ging Tienen thuis onderuit tegen Winkel Sport, de West-Vlamingen wonnen met 0-1. Na veertien speeldagen staat KVK op een zeventiende en voorlaatste plaats in het klassement, het telt wel net zoveel punten als Virton, Dessel Sport en Cappellen.

Voor deze wedstrijd zal niemand minder dan Wlodek Lubanski, voor velen dé beste Lokerenspeler ooit, de aftrap komen geven. Zoals steeds hopen we op jullie massale komst om onze ongeziene, ongeslagen reeks verder te zetten. Tot zaterdag!

Sander De Buck

P