Op zaterdag 9 december 2023 om 20 uur krijgt Sporting Lokeren-Temse de U23 van Oud-Heverlee Leuven op bezoek voor de zestiende speeldag in eerste nationale. Onze Tricolores wisten vorig weekend voor de tiende keer op rij te winnen, kan Sporting deze geweldige reeks verderzetten tegen de jonkies uit Leuven?

Sinds vorig seizoen spelen de beloften van Oud-Heverlee Leuven in de hoogste amateurklasse. In hun eerste seizoen in eerste nationale eindigden de Leuvenaars in de middenmoot, ze werden elfde van de twintig ploegen.

Spelerskern
De hoofdtrainer van de Leuvense beloften is Eddy Vanhemel, na het ontslag van Marc Brys was Vanhemel in oktober vier wedstrijden interim-coach bij de eerste ploeg. Zijn assistent is Sascha Kotysch, ex-speler van onder meer Sint-Truiden en OH Leuven.

Door de jonge leeftijden van de spelers zijn er nauwelijks bekende namen in de selectie van OHL. De opvallendste naam is die van Mathéo Parmentier, hij speelde in het seizoen 2019-20 vier wedstrijden voor Sporting Lokeren, hiermee werd hij als 17-jarige de jongste speler ooit in tweede klasse. Na het faillissement trok Parmentier naar AA Gent.

In doel vinden we Oregan Ravet of Owen Jochmans. Achterin speelt kapitein Ilias Breugelmans samen met Mathis Sturbaut, sterkhouder Jules Van Bost is geschorst na een derde gele kaart. Op het middenveld spelen Mathéo Parmentier, Mathias De Wolf, Kevin Shkurti en Jo Gilis. Voorin moeten Desmond Acquah, Chike Van De Ven en Franck Idumbo-Muzambo voor doelgevaar zorgen. Die laatste scoorde dit seizoen al elf keer in twaalf gespeelde wedstrijden.

Huidig seizoen
De Leuvense beloften begonnen aan de competitie met 5 op 12, zo wisten ze onder meer een punt te pakken tegen Jong KAA Gent. Nadien kwam OHL in een neerwaartse spiraal terecht, het pakte amper 4 op 21. De Leuvenaars wisten alleen op het veld van THES Sport de drie punten mee te nemen, de overwinning tegen Cappellen werd omgezet in een forfaitnederlaag. Na elf speeldagen had OHL slechts twee keer gewonnen. In de laatste vier wedstrijden werd het keerpunt echter ingezet, de jonkies wisten drie keer te winnen in de afgelopen vier wedstrijden: Dessel Sport, Zébra Elites en UR Namur gingen voor de bijl.

Na vijftien speeldagen staat de U23 van Oud-Heverlee Leuven op de elfde plaats met 18 punten.

Bij Sporting is het vertrouwen groot na een 30 op 30. Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop (én in de heenronde) zijn onze Tricolores nog steeds ongeslagen. Vier spelers staan op één kaart van schorsing, met name Naïm Boujouh, Arne Cassaert, Jeovanni Dianganga en Allan Tshimanga.

Sander De Buck

P