Op zaterdag 2 september om 20 uur komt RAAL La Louvière op bezoek voor onze eerste thuiswedstrijd in eerste nationale in het seizoen 2023-24. Met La Louvière ontvangt Sporting Lokeren – Temse meteen een ex-eersteklasser met titelambities in het Daknamstadion. Na de knappe overwinning op het veld van Olympic Charleroi krijgt Sporting op de tweede speeldag opnieuw een stevige waardemeter voorgeschoteld. 

Historie
Royal Association Athlétique Louviéroise oftewel RAAL La Louvière is geen onbekende in het Belgisch voetbal. Het stamnummer 93 speelde namelijk tussen 1975 en 2006 negen seizoenen in de hoogste afdeling. In het seizoen 2002-03 wist groen-wit zelfs de Beker van België te veroveren onder leiding van coach Ariël Jacobs, hierna volgde de beloning met een mooie affiche tegen Benfica in de UEFA Cup.

La Louvière wist in al die jaren echter maar één keer te winnen van Sporting Lokeren, in eigen huis. Op Daknam kwam het nog nooit de volle buit halen. De laatste onderlinge confrontatie eindigde op 3-2 in het voordeel van Sporting met goals van Ivan Vukomanovic en Aristide Bancé.

Na enkele turbulente jaren met verscheidene fusies wordt er sinds 2017 een nieuw verhaal geschreven onder de naam RAAL La Louvière met het stamnummer 94.

Heden
In het voorbije seizoen strandde La Louvière op een 4de plek en zo greep het maar net naast de promotie naar de Challenger Pro League. Even leken Les Loups toch te promoveren toen Franc Borains in eerste instantie geen proflicentie kreeg, maar in beroep verzekerde de club van Georges-Louis Bouchez zich toch van een plaatsje in 1B.

Ook in de nieuwe jaargang is er veel ambitie, de club wil met nieuwbakken technisch directeur Nicolas Frutos (ex-Anderlecht) weer de stap naar het profvoetbal zetten. Zo wist het in de zomermercato met Mike Vanhamel (ex-Beerschot) een pak ervaring te strikken in doel. Ex-jeugdinternational Jorn Vancamp, vorig seizoen goed voor 11 doelpunten in eerste nationale, komt dan weer transfervrij over van de beloften van OH Leuven. Verder kan La Louvière nog steeds rekenen op de diensten van Floriano Vanzo (ex-Beveren) en Mohamed Soumaré (ex-Virton). Verder haalden Les Loups verschillende spelers in huis uit de Franse tweede en derde klasse. Het moge duidelijk zijn: La Louvère neemt dit seizoen enkel genoegen met promotie naar de Challenger Pro League.

Het kan echter niet meer rekenen op Corentin Fiore en Béni Badibanga (beiden ex-Standard) en uiteraard ook Zakari Junior Lambo, hij tekende voor 2 seizoenen op Daknam.

Voorbereiding
La Louvière startte de voorbereiding met enkele grote uitslagen, zo won groen-wit in hun eerste ronde van de Beker van België 0-8 op het veld van E.S. Wanze/Bas-Oha. Vervolgens werd FCB Sprimont uitgeschakeld, waardoor RFC Luik wacht in de volgende ronde.

Op de eerste speeldag startte RAAL met een 3-1 overwinning tegen de beloften van OH Leuven. Het spitsenduo Vancamp-Soumaré was meteen belangrijk, want elk namen ze een doelpunt voor hun rekening.

Ticketinfo
Met de komst van La Louvière mogen we meteen van een topwedstrijd spreken. Tickets voor deze partij zijn zaterdag te koop aan het loket vanaf 19 uur, maar uiteraard ook online via lokeren.roboticket.com.

Heb je nog geen abonnement? Onze ticketing opent zaterdagochtend uitzonderlijk de deuren tussen 10 uur en 12 uur. Naast een abonnement kan je ook tickets aanschaffen voor de wedstrijden tegen La Louvière én Beerschot.

Supporters: we hopen net als in Charleroi – waar jullie met ruim 450 voor een ongelofelijke ambiance zorgden – op jullie massale steun. Allez Sporting!

P