Op zaterdag 4 november om 20 uur komt Royal Cappellen FC op bezoek in het Daknamstadion voor de elfde speeldag in eerste nationale. Sporting Lokeren-Temse is na de overwinning tegen Young Reds intussen al tien competitiewedstrijden ongeslagen. Na het puntenverlies van RAAL La Louvière pronken onze Tricolores met 26 op 30 op een gedeelde eerste plaats met ‘les Loups’.

Royal Cappellen Football Club is reeds decennia lang een vaste waarde in de hoogste amateurreeksen. De club uit de Antwerpse gemeente Kapellen werd vorig seizoen kampioen in tweede nationale VV B waardoor geel-rood dit seizoen, net zoals Lokeren-Temse, mag aantreden in eerste nationale.

Spelerskern
In de afgelopen zomermercato vertrok clubtopschutter en ex-Sportinger Laurens Symons naar reeksgenoot THES Sport, ook Maxim Deckers ruilde het stamnummer 43 in voor Lyra-Lierse. In de omgekeerde richting kwamen Arno De Kuyffer en Leo Njengo, beide ex-Lokeren-Temse, de ploeg van coach Yves Van Borm versterken. Ten slotte plukte Cappellen ook nog Seppe Somers weg bij City Pirates en Emil Abaz bij Rupel Boom.

In doel bij geel-rood vinden we Björn Joossens. Achterin wordt het duo De Kuyffer-Somers aangevuld door Strahinja Ristovic. Op het middenveld spelen kapitein Stefan Verbist (ex-KSV Temse), Nando Nöstlinger (ex-Lokeren-Temse) en Robbe Kil, verder aangevuld door Ruben Kesteleyn en Redan El Madani. Voorin moeten Thomas Van Zantvoort, Nico Lemaire, Gabriël Lemoine, Jesse Littel en Holly Tshimanga (de broer van Derrick) voor doelgevaar zorgen.

Huidig seizoen
Cappellen startte het seizoen met een 7 op 15. Zo wist geel-rood onder meer op de vierde speeldag een ruime 4-0 overwinning te boeken tegen URSL Visé. Op de zesde speeldag ging het dan weer zelf met 4-0 onderuit in Virton. Nadien wist geel-rood maar één keer meer te winnen, met 0-1 op het veld van Union Namur. De voorbije twee weken ging Cappellen onderuit bij Winkel Sport met 3-0 en ging het ook thuis de boot in met 0-3 tegen Zébra Elites.

Op de zevende speeldag verloor het tegen de beloften van OH Leuven, maar na een administratieve fout bij de Leuvenaars werden op 25 oktober de drie punten toegewezen aan Cappellen. Na tien speeldagen staat het stamnummer 43 op een gedeelde zesde plaats samen met Hoogstraten, THES Sport, Union Namur en Knokke.

Kan Sporting Lokeren-Temse ook tegen Cappellen de knappe ongeslagen reeks verderzetten?

Sander De Buck

P