Sporting Lokeren – Temse ontvangt zaterdagavond 25 februari in eigen huis KFC Sparta Petegem. Na de 1-2 zege bij KM Torhout en het puntenverlies van onze concurrenten is de voorsprong op de nummers twee Jong Cercle én Petegem opgelopen tot negen punten. De inzet van deze topper is dus hoog met het oog op promotie. We blikken hieronder alvast even vooruit naar deze wedstrijd.

Petegem dit seizoen
Met Petegem ontvangen we niemand minder dan de regerende kampioen in Tweede Nationale A. Aangezien groen-zwart geen licentie aanvroeg voor Eerste Nationale komt het ook dit seizoen uit in dezelfde reeks. Voor het seizoen vreesde trainer Bert Dhont dat even goed doen – vooral mentaal dan – niet evident zou zijn, maar na twee derde van de competitie staat zijn team toch maar weer mooi in de top drie.

Dit seizoen kreeg Petegem al af te rekenen met heel wat blessureleed, zo miste het sterkhouder Davy Joye al tot tweemaal toe enkele weken. De man met de gouden linkervoet is terug fit, maar ook hij kon zijn team niet behoeden voor een stevige 1-4 nederlaag tegen KRC Gent afgelopen zondag. Middenvelder Anton Vanborm viel kort na de winsterstop uit met een knieblessure, eentje die hem wellicht nog een tijd aan de kant zal houden. Aanvaller Lorenzo Berwouts miste eveneens een viertal wedstrijden tijdens het seizoenbegin. Hij is momenteel ook buiten strijd en allicht niet inzetbaar tegen Sporting.

Zoals hierboven reeds vermeld verloor Petegem vorige speeldag in eigen huis met ruime cijfers van Gent, dat vooral na rust komaf maakte met de thuisploeg. Het wordt wonden likken voor groen-zwart, want het mist daarnaast tegen Sporting ook nog eens drie defensieve spelers. Brian Vercruysse, Sam Blancke en Maxime Maes pakten hun derde gele kaart en missen zo de verplaatsing naar Daknam. Robbe Van Steenkiste (schorsing) en Robbe Van Den Heede (blessure) zijn in tegenstelling tot vorige week normaal gezien weer van de partij.

Heenwedstrijd
De verplaatsing naar Sparta Petegem staat bekend als een zware klip en dat bleek ook deze keer het geval. In een gelijkopgaande eerste helft was de eerste kans voor Davy Joye, maar hij besloot recht op Jelle Merckx. Nadien kreeg Sporting twee uitstekende kansen via Gil Van Moerzeke en Simon Vermeiren, maar allebei troffen ze het doelhout.

Kort na de pauze faalde Rienes Vanborm één op één met Merckx, die met een beenveeg redding bracht. Een alomtegenwoordige Alex Maes bracht met een één-twee Julien Vercauteren in schietpositie aan de rand van de zestien en die faalde niet: 0-1. Twee minuten later kreeg Esteban Casagolda dé kans om de score te verdubbelen, maar thuisdoelman Carré redde wonderwel. Diep in het slot viel een hoekschop voor de voeten van invaller Olivier Luckx, die in de korte hoek binnenduwde. Een zuur, maar uiteindelijk billijk gelijkspel: 1-1. Herbekijk de samenvatting HIER.

Sporting weetjes
Vorige week bracht Sporting de lastige verplaatsing naar KM Torhout tot een goed einde. De laatste thuisnederlaag van de promovendus dateerde al van 29 oktober. Doelpunten van Gil Van Moerzeke (zijn veertiende) en Toon Janssen zetten onze Tricolores op rozen, al deed een toevalstreffer ons op het einde nog even bibberen. De 1-2 zege kwam echter niet meer in het gedrang, waardoor de voorsprong op Petegem en Jong Cercle is opgelopen tot negen punten.

Afgelopen weekend kreeg Gert Van Walle als enige Sportinger een gele kaart onder de neus geduwd, maar dit was slechts zijn eerste van het seizoen. Geen geschorsten tegen Petegem dus. De volgende spelers staan – intussen al een tijdje – op één kaart van schorsing: Gianni De Neve, Leandro Pogba, Alex Maes, Youssef Boulaouali, Gil Van Moerzeke, Simon Vermeiren & Esteban Casagolda. In de lappenmand ligt op dit moment enkel kapitein Maes, al verloopt zijn herstel gunstig. Lorenzo Matarrese werkt ondertussen individueel aan zijn comeback.

We hopen jullie zaterdag massaal te verwelkomen! Tickets kan je steeds online aankopen via lokeren.roboticket.com. De loketten zullen zaterdagavond open zijn vanaf 19 uur. Nu al staat vast dat we voor +2.000 toeschouwers zullen spelen, mis deze topper dus niet en steun onze ploeg in de strijd om promotie!

P