Op zaterdag 14 oktober om 20 uur komt THES Sport op bezoek op Daknam voor de achtste speeldag in eerste nationale. Sporting Lokeren-Temse pronkt nog steeds op de tweede plaats na een 0-2 overwinning op het veld van Dessel Sport afgelopen weekend. Kunnen onze Tricolores tegen de club uit Tessenderlo deze knappe ongeslagen reeks verderzetten?

KVV THES Sport Tessenderlo is sinds het seizoen 2018-19 een vaste waarde in onze hoogste amateurklasse. Blauw-geel greep in hun eerste twee seizoenen in eerste nationale zelf twee maal nét naast de titel. De voorbije jaren profileerden ‘de Looienaars’ zich als een vaste subtopper, ook dit seizoen zijn de Limburgers een geduchte tegenstander. Na zeven speeldagen staat THES op een gedeelde zesde plaats in het klassement.

Spelerskern
In de afgelopen zomermercato moest THES Sport afscheid nemen van topschutter Adriano Bertaccini, hij koos voor een overstap naar RFC Luik. 

In de omgekeerde richting kwam dan weer ex-Sportinger Laurens Symons (Cappellen) de troepen van coach Maxime Annys (ex-speler van onder meer KSV Roeselare en KVC Westerlo) versterken. Symons wist al vier keer te scoren in de eerste zeven wedstrijden. Verder kwam Ismail Bilgin over van Kastamonuspor uit de Turkse derde afdeling en Mitchel Keulen van Groene Ster uit de Nederlandse vierde afdeling. Doelman Tibo Herbots kwam dan weer over van reeksgenoot KVK Tienen.

Verder kan blauw-geel nog steeds rekenen op verdedigers Sam Vanaken (de broer van Hans), Nick Hulsmans en Marnick Vermijl, hij speelde in een ver verleden nog twee League Cup wedstrijden voor Manchester United. Op het middenveld vinden we onder meer Tim Jeunen, Tibeau Swinnen en Mehdi Naqqadi. Voorin moeten Endrit Voca en Ibrahima Sory Bah voor dreiging van op de flank zorgen. Die laatste scoorde in het seizoen 2019-20 nog een doelpunt voor Union SG op Daknam.

Huidig seizoen
THES Sport startte de nieuwe competitie in eerste nationale met een 3 op 9 na een stevige start met wedstrijden tegen Jong KAA Gent, Young Reds en RAAL La Louvière. Ondertussen wist THES drie keer te winnen in de eerste zeven wedstrijden, waardoor het goed mee is in de bovenste helft van het klassement. Afgelopen weekend ging blauw-geel echter onderuit met 3-1 op het veld van Hoogstraten VV. THES deelt voorlopig de zesde plaats met Virton, beide ploegen hebben 10 op 21.

Kan Sporting Lokeren-Temse de positieve lijn doortrekken en de ongeslagen reeks verderzetten tegen ‘de Looienaars’?

SDB

 

P