Op zaterdag 18 november om 20 uur komt Union Namur op bezoek op Daknam voor de dertiende speeldag in eerste nationale. Sporting Lokeren-Temse is na de knappe overwinning in Knokke nog steeds ongeslagen en alleen leider in de stand. Het belooft alvast een interessante partij te worden met véél volk, want er is een 1 + 1 actie van kracht. Bestel jouw gratis ticket vrijdag of zaterdag (ENKEL ONLINE IN VOORVERKOOP) via lokeren.roboticket.com. Kunnen onze Tricolores hun achtste overwinning op rij boeken tegen de club uit Namen?

Union Royale Namur werd opgericht in 1905 en heeft het stamnummer 156. Sinds de helft van de vorige eeuw komt geel-zwart uit in de nationale reeksen van het Belgisch voetbal. Afgelopen seizoen eindigden ‘les Merles’ op een tweede plaats in de Waalse reeks van tweede nationale. Door licentieproblemen bij RFC Warnant mocht Union Namur uiteindelijk promoveren en voor het eerst sinds 2011 nog eens aantreden in de Belgische derde klasse.

Spelerskern
Union Namur kende een groot spelersverloop in de afgelopen zomermercato: 14 spelers zochten andere oorden op, 15 spelers kwamen de troepen van coach Cédric Fauré (ex-speler van onder meer RSC Charleroi, Union SG en Antwerp) versterken.

In doel bij geel-zwart vinden we de van RAAL La Louvière overgekomen Damien Herman. Achterin vinden we kapitein Loïc Vander Cammen en Lorenzo Prso (vorig seizoen nog in de Franse vierde klasse), ondersteund door Soulimen Ghaddari en Adel Sbaa. Op het middenveld speelt Axel Dheur samen met nieuwkomers Danny Fofana (FCV Dender) en George Alalabang (URSL Visé). Voorin moeten Florian Gendebien (overgekomen van RFC Luik) en Yady Bangoura, die net zoals Damien Herman overkwam van La Louvière, voor de doelpunten zorgen. Felix Chenkam en Kim Detienne zijn de back-ups.

Huidig seizoen
Geel-zwart startte het seizoen met een teleurstellende 1 op 12, vier wedstrijden waarin het geen enkel doelpunt wist te maken. Vervolgens wisten ‘les Merles’ aan te knopen met twee knappe overwinningen tegen Olympique Charleroi en FC Knokke. Na een zware nederlaag bij de Zébra Elites en een nederlaag tegen Cappellen wist Union Namur het tij te keren. Zo wist het stamnummer 156 intussen vier keer op rij te winnen tegen opeenvolgend: RE Virton, URSL Visé, Winkel Sport en THES Sport. Namur slikte in die reeks van overwinningen overigens maar één doelpunt.

Na twaalf speeldagen staat Union Namur zo op een verrassende en gedeelde vijfde plaats samen met KSK Heist en Hoogstraten VV.

Kan Sporting Lokeren-Temse tegen de club uit Namen voor de achtste keer op rij winnen en zo de ongeslagen reeks nog steeds verderzetten?

Sander De Buck

P