Sporting Lokeren – Temse neemt het na de 0-3 zege tegen Erpe-Mere United zaterdagavond in het eigen Daknamstadion op tegen RFC Wetteren. Onze Tricolores vangen het burenduel aan als leider met drie punten voorsprong op Sparta Petegem en zes op Jong Cercle Brugge. We blikken hieronder alvast even vooruit naar de wedstrijd van dit weekend. Aftrap om 20 uur.

Tegenstander Wetteren
Vorig seizoen kon Wetteren na een eindronde het behoud in Tweede Nationale verzekeren. Met enkele gerichte versterkingen hoopte het team van Francky Cieters dit seizoen uit de gevarenzone te blijven. Op dit moment vertoeft de fusieclub op een veertiende plaats, al is de kloof met het drietal Westhoek-Gullegem-Harelbeke slechts vier punten.

Na de winterstop won Wetteren tot dusver één keer. Zo klopte het in eigen huis KM Torhout met 2-0, dat op dat moment tien wedstrijden ongeslagen was. Bij het dolende Eendracht Aalst sleepte onze streekgenoot een 1-1 gelijkspel uit de brand. Tegen Jong Cercle Brugge verloor het tweemaal – waarvan één inhaalwedstrijd – verdiend (4-0 en 1-3).

De wedstrijd tegen Sporting Lokeren – Temse staat ongetwijfeld met stip aangevinkt in de agenda van vele Wetteren-spelers. Zo hebben onder andere Hervé Telen, Bram Van Laere, Yenten Van Hoecke, Sietse Vispoel, Kay De Caigny en Cedric Mitu een verleden op Daknam.

Heenwedstrijd: Wetteren – SPORTING 1-2
Op een zwaar veld kwamen onze Tricolores maar moeilijk in hun spel. De eerste grote kans was zelfs voor de thuisploeg, dat met Cedric Mitu (ex-Sporting) de ideale counterspits in de rangen heeft. Voor rust kwam de aalvlugge spits tweemaal alleen voor Jelle Merckx, maar de bal ging telkens naast. Op het halfuur nam Sporting het heft in handen, wat al snel resulteerde in een openingsdoelpunt. Na een lang uitgesponnen één-twee tussen Youssef Boulaouali en Alex Maes kon die eerste de doelman omspelen en simpel binnen leggen: 0-1.

Na rust nam Sporting het initiatief, maar na een stilstaande fase kon Sietse Vispoel – eveneens een Lokeraar – de bordjes in evenwicht hangen. Nadien zette het team van Hans Cornelis alles op alles. De thuisdoelman redde met een voetveeg op een laag schot van Gil Van Moerzeke, terwijl Niels Elewaut een mooie kopbalkans niet kon verzilveren. Wanneer iedereen zich al leek neer te leggen bij een gelijkspel zag Elewaut zijn kans schoon. De invaller werd zowaar supersub wanneer zijn voorzet-schot over de Wetteren-keeper via de lat enig mooie in doel belandde. Een uitzinnig bezoekersvak vierde samen met de spelers de 1-2 overwinning na een ware cupmatch.

Sporting weetjes
Afgelopen weekend ging Sporting met 0-3 winnen bij rode lantaarn EM United. Gesteund door ruim 500 supporters kwamen onze jongens nooit in de problemen. Gil Van Moerzeke (2x) en Simon Vermeiren brachten hun seizoentotaal op respectievelijk tien en acht doelpunten. Bovendien hebben we dankzij deze overwinning de tweede periodetitel op zak, wat ons al minstens zekerheid geeft over de eindronde.

In de stand gaan onze Tricolores nog steeds aan de leiding met drie punten voorsprong op Sparta Petegem. Jong Cercle Brugge volgt op zes punten. Beide teams treffen elkaar trouwens dit weekend. Met RC Gent tegen KSV Oostkamp nemen nog twee teams uit de top vijf het tegen elkaar op in een onderling duel.

Toon Janssen pakte tegen Erpe-Mere United zijn derde gele kaart en mist bijgevolg de wedstrijd van zaterdagavond. Verder staan nog zes spelers op één kaart van schorsing: Gianni De Neve, Alex Maes, Youssef Boulaouali, Gil Van Moerzeke, Simon Vermeiren en Esteban Casagolda.

P