Op zaterdag 16 september om 20 uur krijgt Sporting Lokeren-Temse de beloften van RSC Charleroi, ook bekend als Zébra Élites, op bezoek in het Daknamstadion. Sporting ontvangt de jonkies uit Charleroi in het kader van de vierde speeldag in eerste nationale. 

Sinds vorig seizoen krijgen belofteploegen van eersteklassers de kans om aan te treden in eerste nationale, zo ook de beloften van RSC Charleroi. In hun eerste seizoen in de hoogste amateurklasse eindigde Zébra Élites op een dertiende plaats.

Kern
We vinden weinig bekende namen terug in de kern van Zébra Élites, de gemiddelde leeftijd is dan ook amper 19,2 jaar. De eerste naam die wel een belletje doet rinkelen is die van de coach: Frank Defays. Hij speelde tussen 1999 en 2009 maar liefst 294 wedstrijden voor Sporting Charleroi. In het verleden was Defays onder meer trainer bij Virton, Moeskroen en assistent bij het eerste elftal van RSC Charleroi.

In doel vinden we de talentvolle Martin Delavallée. Luka Hoedaert is centrale verdediger en kapitein bij Zebra Élites. De verdedigende middenvelder Amine Boukamir is de jongste speler uit de selectie, hij is amper 16 jaar oud. Flavio Da Silva speelde vorig seizoen 25 wedstrijden RC Lens B op het Franse vijfde niveau, hij moet zorgen voor de creativiteit. 

Een naam die wél bekend in de oren klinkt is die van Youssuf Sylla, hij kwam deze zomer over van de beloften van Zulte Waregem. Bij Jong Essevee scoorde de spits vorig seizoen 22 doelpunten in tweede nationale en kwam hij twee keer aan de aftrap tegen Lokeren-Temse. In het verleden mocht hij ook enkele keren invallen in het eerste elftal van Zulte Waregem.

Seizoenstart
Zébra Élites begon het seizoen in eerste nationale met een vier op zes. Op de eerste speeldag gingen ze winnen op het veld van URSL Visé met 0-1 door een doelpunt van Robin Denuit. Op de tweede speeldag bleven de jonkies steken op een 2-2 gelijkspel tegen Dessel Sport in Stade de La Neuville, tevens ook de thuisbasis van Olympique Charleroi. De doelpunten werden gescoord door Nathan Okumu Monkoy en Youssuf Sylla.

Ook bij Zébra Élites werd de derde speeldag uitgesteld omdat tegenstander Virton nog bekerverplichtingen had.

Ticketinfo
Kaarten voor deze wedstrijd zijn online te koop via lokeren.roboticket.com of zaterdagavond aan het loket vanaf 19 uur. Supporters: allen op post!

P