Sporting Lokeren-Temse trekt op zaterdag 21 oktober om 20u30 naar KSK Heist voor de negende speeldag in eerste nationale. Na de knappe 4-0 overwinning tegen THES Sport afgelopen weekend gaat Sporting op bezoek bij de derde in de stand. Kunnen onze Tricolores de uitstekende ongeslagen start verderzetten tegen de ploeg uit Heist-op-den-Berg?

KSK Heist is sinds jaar en dag een vaste waarde in onze hoogste amateurreeksen. De voorbije zeven seizoenen heeft Heist zich geprofileerd in de hoogste regionen van het klassement in eerste nationale. ‘De Zwanen’ noemen zichzelf dan ook ‘de beste amateurploeg van België’. Afgelopen seizoen eindigde blauw-wit-groen op een zesde plaats in eerste nationale.

Spelerskern
In de technische staf van KSK Heist vinden we meteen een oude bekende terug: sinds dit seizoen is Sepp De Roover de nieuwe hoofdcoach. De Roover speelde 28 wedstrijden voor Sporting Lokeren tussen 2010 en 2012.

In de afgelopen zomermercato vertrok Sam Van Aerschot bij KSK Heist, hij tekende een contract bij Sporting Lokeren-Temse. De winger stond intussen elke competitiewedstrijd in de basis bij onze Tricolores. Verder zocht ook Nicolas Orye andere oorden op, de spits koos voor het Sporting Hasselt van Sam Kerkhofs en Rik Verheye.

In de omgekeerde richting kwam rechtsachter Mike Smet over van FCV Dender, hij is meteen kapitein bij ‘de Zwanen’. Jasper Goossens kwam dan weer transfervrij over van Beerschot.

KSK Heist kan nog voor een groot deel rekenen op de kern van vorig seizoen. In doel vinden we Fré Van Aerschot, de broer van Sam. Sam kon nog nooit eerder scoren tegen Fré, lukt het dit weekend voor de eerste keer? Centraal achterin spelen Brent Peers en Kobe Vande Cauter. Op het middenveld vinden we Yousri Sabhaoui en Redouan Benhamou. Voorin kan KSK Heist ook nog steeds rekenen op spits Jef Colman en op flankaanvaller Mylan Ferreira Carrasco, de broer van Yannick.

Huidig seizoen
KSK Heist startte de nieuwe competitie met een knappe 10 op 12. Op speeldag vijf ging blauw-wit-groen voor een eerste keer onderuit met 2-1 op het veld van FC Knokke. Na overwinningen tegen Zébra Elites en URSL Visé verloor Heist vorig weekend tegen RAAL La Louvière met 0-2. Na acht speeldagen pronkt KSK Heist op de derde plaats achter La Louvière en Lokeren-Temse. ‘De Zwanen’ tellen 16 punten, vier punten minder dan onze Tricolores.

Blijft Sporting Lokeren-Temse ongeslagen op het veld van KSK Heist?

P