Zondag om 15 uur gaat KSC Lokeren – Temse op bezoek bij KSV Oostkamp. De West-Vlamingen speelden vorig seizoen met de vingers in de neus kampioen in Derde Nationale en op dit elan gaat het voorlopig verder, want dit seizoen verloor het in eigen huis nog geen enkele keer. Bovendien nestelt Oostkamp zich voorlopig mee in de top vijf. We blikken hier alvast vooruit op de wedstrijd van zondag.

Resultaten dit seizoen
Oostkamp stond vorig seizoen een reeks lager gekend als een ploeg met hoge pressing, veel voetballend vermogen en een sterke voorlijn. De overstap naar Tweede Nationale verteerden de West-Vlamingen zonder problemen, want na negen speeldagen vertoeft het in de top drie. In het klassement hebben zij op dit moment één punt meer dan Sporting.

Vooral op het eigen, kleine kunstgrasveld kan Oostkamp haar geliefde spelletje met hoge druk spelen. De resultaten zijn er ook naar, want enkel Jong Cercle (2-1) en Jong Essevee (3-1) konden de promovendus verslaan tot nu toe, zij het op verplaatsing. Thuis verloor Oostkamp nog niet, enkel tegen KVV Zelzate kwam het niet verder dan een gelijkspel. Op eigen bodem klopte de promovendus reeds Sparta Petegem (4-2), RC Gent (2-1), KFC Merelbeke (2-1) en KRC Harelbeke (6-0).

Enkele weetjes & cijfers
Weinig tot geen bekende namen bij Oostkamp, maar als team is deze tegenstander absoluut te duchten. Tegen Sporting moet de revelatie echter wel topschutter Jules Vanhaecke missen, die dit seizoen al goed was voor negen doelpunten. Daartegenover staat dat onze Tricolores het zondag zonder Gil Van Moerzeke moeten doen, want onze aanvaller pakte tegen Gullegem zijn derde gele kaart.

De vijf laatste wedstrijden pakte Oostkamp 7 op 15, terwijl Sporting een 11 op 15 liet optekenen. De promovendus kende in totaal twee nederlagen dit seizoen, Lokeren – Temse verloor enkel tegen RC Gent (0-1) tot dusver. De West-Vlamingen maakten tot dusver 21 doelpunten en is daarmee de vlotst scorende ploeg uit de reeks, terwijl Sporting aan 15 stuks zit. Qua tegendoelpunten gaf Oostkamp er tot dusver 12 prijs, wij zijn met 9 tegentreffers op Jonge Cercle na de beste leerling van de klas.

Supporters
Zondag zal Sporting gesteund worden door een kleine 300 supporters, die allen per bus de verplaatsing maken. Op de dag van de wedstrijd blijven de loketten in Oostkamp gesloten. Er zal voor deze wedstrijd uitzonderlijk geen liveverslag zijn op onze website. Wél kan je via onze sociale media-kanalen de belangrijkste updates op de voet volgen.

P