Zondag 26 maart gaat Sporting Lokeren – Temse op bezoek bij KVV Zelzate. Voor deze verplaatsing blijven de loketten gesloten op de dag van de wedstrijd. Al zal de Patronagestraat met een 1.000-tal aanwezigen, waarvan bijna 700 Sportingers, mooi vollopen. We blikken hieronder alvast even vooruit naar het burenduel.

Resultaten Zelzate
KVV heeft al verschillende jaren de wind in de zeilen, want op enkele seizoenen ging het van tweede provinciale naar Tweede Nationale. Vorig seizoen speelde groen-wit zelfs nog de eindronde, ondanks het feit dat het geen licentie aanvroeg voor Eerste Nationale. Uitkijken doet iedereen in Zelzate naar het nieuwe stadioncomplex, dat wellicht in de loop van volgend jaar in gebruik kan genomen worden. Ondertussen voetbalt KVV nog steeds in de Patronagestraat, een plaats waar de Lokerse supporters door de jaren heen hun weg al goed kennen.

Sportief kende Zelzate dit seizoen al hoogtes en laagtes. Na een mindere seizoenstart volgde nadien een sterke reeks, het kwam zelfs winnen op Daknam met 1-3. De laatste weken vergaat het hen echter een pak minder, vooral als we resultaten bekijken. Zo behaalde het team van Gino Pauwels de laatste vijf wedstrijden amper drie punten, waardoor het doel – de eindronde – niet eenvoudig wordt met nog zeven wedstrijden op de teller. Een overwinning tegen de leider zou groen-wit alvast een enorme boost kunnen geven. Momenteel vertoeft het op een tiende plaats op zeven punten van de top vijf.

De afgelopen weken en maanden kwamen al heel wat spelers in actie voor Zelzate, vaak noodgedwongen. Zo ontbrak vorig weekend tegen RFC Wetteren sterkhouder Richard Antwi-Manu met een blessure, hij is nog onzeker voor het duel van zondag. Preben Van Wesemael – die in zijn jeugd voor Sporting voetbalde – pakte zijn derde gele kaart en mist het duel tegen zijn ex-club. Met Sami Djadi treffen we echter wel een oude bekende. De jonge revelatie Tibo Franki brak een goede maand geleden zijn sleutelbeen, zijn seizoen zit er wellicht op.

Heenwedstrijd
In het Daknamstadion kwamen de bezoekers al binnen de eerste vijf minuten op voorsprong. Antwi-Manu rolde onze hele defensie op en gaf het doelpunt op een presenteerblaadje aan Thomas Zwart. De rest van de eerste helft kreeg Sporting verschillende uitstekende kansen op de stand in evenwicht te brengen, maar doelman Darko Van Rie én het doelhout gaven geen krimp. Op slag van rust bracht Kyran Boete na een tegenaanval de 0-2 op het bord.

Wie dacht dat onze Tricolores na rust alle registers zouden opentrekken, waren er helaas aan voor de moeite. Een collectieve offday zorgde ervoor dat er nauwelijks doelgevaar kwam en we moeten eerlijk zijn: Zelzate domineerde ons. Wanneer Roy Broeckaert vanop de stip voor de derde tegentreffer zorgde, was de wedstrijd gespeeld. Verder dan een late eerredder van Esteban Casagolda kwamen we niet meer. De tweede nederlaag van het seizoen was een feit.

Sporting weetjes
Vrijdag raakte bekend dat Hans Cornelis met onze club een overeenkomst bereikte voor het volgende seizoen. Onze coach zal ook in 2023-2024 de troepen onder zijn hoede nemen als hoofdtrainer. Bovendien behaalde Hans recent zijn UEFA A-diploma, waarmee hij ook in Eerste Nationale – laat ons hopen dat we dit halen – aan de slag kan.

Tegen Zelzate zijn er geen geschorsten, noch geblesseerden. Simon Vermeiren keert terug in de selectie, al valt af te wachten of hij meteen weer zijn basisplaats bemachtigt nadat Ruben Geeraerts vorige week zijn eerste basisplaats verzilverde met een doelpunt. De kaartenlast bleef tot nu toe beperkt, het risico daarop blijft echter groot. Zo staan met Gianni De Neve, Leandro Pogba, Toon Janssen, Gert Van Walle, Alex Maes, Gil Van Moerzeke en Esteban Casagolda nog steeds zeven spelers op één kaart van schorsing. Wie van hen dit weekend geel pakt zal de wedstrijd tegen Eendracht Aalst moeten missen

P