Na de 3-1 overwinning tegen KVK Westhoek blijft Sporting Lokeren – Temse in het zog van Eendracht Aalst, dat met 28 op 30 een knappe reeks aan het neerzetten is. Dat geldt ook voor onze Tricolores met ondertussen elf wedstrijden op een rij zonder nederlaag. Komende zaterdag 3 december staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Om 20 uur is KVV Zelzate onze tegenstander van dienst. We blikken hier alvast even vooruit naar het burenduel.

Resultaten vorig en huidig seizoen
Zelzate deed het vorig jaar in haar eerste volledige seizoen in Tweede Nationale meteen bijzonder goed. Een heel seizoen langs wist KVV mee te draaien in de subtop van het klassement. Het eindigde na dertig speeldagen op een knappe zesde plaats. Aangezien SKV Zwevezele uit het nationale voetbal verdween mocht het team van Gino Pauwels als toetje nog deelnemen aan de eindronde. Tegen Lyra-Lierse werd in eigen huis met 0-2 verloren, al was het seizoen van Zelzate op dat moment al ruim geslaagd.

Dit seizoen kende KVV een gemiste competitiestart. De eerste vier speeldagen wist groen-wit slechts één puntje te sprokkelen tegen Olsa Brakel. De déclic kwam er op speeldag vijf met een 1-0 overwinning tegen KM Torhout. Met meteen daarna ook nog zeges tegen KSC Dikkelvenne (0-2) en KSV Oudenaarde (2-0) keerde de rust terug in de Patronagestraat. Recent pakte het in de laatste vier wedstrijden zeven punten, met afgelopen weekend een 2-3 nederlaag tegen streekgenoot KFC Merelbeke. De wedstrijd tegen Sporting zal voor de club Zelzate echter steeds met rood aangestipt staan.

Spelerskern 2022-2023
Zoals steeds trachten coach Pauwels en zijn sportieve cel met beperkte middelen maar met gerichte scouting de juiste spelers aan te trekken. De steile opmars van de club (in enkele jaren tijd ging de club van Tweede Provinciale naar Tweede Nationale) toont aan dat hun recept goed lijkt te pakken. In het tussenseizoen was het aantal nieuwkomers en vertrekkers dan ook quasi in evenwicht.

In doel staat sinds vorig seizoen Darko Van Rie, die toont dat zijn opleiding bij Club Brugge niet voor niks is geweest. De 21-jarige ontpopte zich inmiddels tot een betrouwbaar sluitstuk én een strafschopspecialist. Zo pakte stopte hij tegen Petegem onlangs nog twee penalty’s in één wedstrijd. Defensief bleef het geraamte overeind, al verlieten met Ennio Martens (HSV Hoek) en Sander Van Cauwenbergh (City Pirates) wel twee vaste waarden de kanaalploeg. Met Koby Van Acker (Royal Antwerp FC) en Bram Naert (Zulte Waregem) haalde Zelzate twee jongelingen met het oog op de toekomst.

Op het middenveld zag Zelzate Stijn Cools Ceuppens (HO Kalken) en spelmaker Nicolas Van Buyten (KFC Merelbeke) andere oorden opzoeken. De nadruk lag in het tussenseizoen vooral op het vinden van de nodige creativiteit. Daar waar KVV het vorig seizoen vaak moest hebben van de flitsen van Richard Antwi Manu, kan het nu ook rekenen op Kristi Kullaj (ex-prof met Albanese roots) en Sami Djadi (vorig seizoen nog actief bij Sporting).

Voorin bleek de komst van Kristof Verspeeten – die in de winterstop overkwam van Oudenaarde – geen succes, waardoor de spits ondertussen alweer vertrok richting Avanti Stekene. Christophe Van Gysel (FC Lebbeke) nam deze zomer eveneens afscheid van Zelzate. Met Thomas Zwart werd er een echte goaltjesdief in huis gehaald. Vorig seizoen was de 31-jarige spits bij Lochristi goed voor maar liefst 32(!) doelpunten. In het verleden maakte hij ook al het mooie weer bij onder andere Merelbeke en Jong Lede. Tars Notteboom – in het seizoen 2015-2016 nog in de A-kern van Sporting – verliet Zelzate en het nationale voetbal om bij zijn vrienden van KFC Moerbeke aan de slag te gaan.

Onderlinge wedstrijden
KSC Lokeren-Temse – KVV Zelzate 2-1
Na een coronabreak moest Sporting midweeks aan de slag voor de derde wedstrijd in zeven dagen. De eerste helft werd ontsierd door een groep Gentse hooligans die de hoofdtribune op stelten kwamen zetten. Tijdens die eerste 45 minuten was Zelzate de betere ploeg en kort voor de koffie bracht Antwi Manu de bezoekers terecht op voorsprong.

Na rust nam het team van Urbain Spaenhoven de wedstrijd in handen. Vanop een stilstaande fase kon De Neve na doorkoppen van Schürmann binnenduwen. Meteen na de gelijkmaker kreeg Djadi dé kans om ons op rozen te zetten, maar de bal ging net over de lat. Diezelfde Djadi besliste diep in de wedstrijd alsnog mee de wedstrijd. Na een knappe actie op rechts en dito assist kon Vermeiren de bal in de verste hoek deviëren. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

KVV Zelzate – KSC Lokeren-Temse 1-2
Door de incidenten in de heenwedstrijd dienden de loketten voor dit duel afgewerkt te worden met gesloten loketten en gescheiden vakken. Ondanks de maatregelen waren er toch een duizendtal supporters afgezakt naar de Patronagestraat. De aanwezigen zagen Sporting een sterke eerste helft afwerken. Na een verre inworp van Ekangamene kon Elewaut raak koppen en na een overtreding op Mestdagh in de zestien zorgde De Neve vanop de penaltystip voor 0-2. Na de pauze kantelde het spel in het voordeel van de thuisploeg. Verder dan een aansluitingstreffer van Grootaert kwam de kanaalploeg niet. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

TICKETACTIE! Er is een speciale actie van kracht, bestaande uit 2 luiken:
Alle ABONNEES mogen GRATIS één iemand meebrengen. Dit ticket kan ONLINE of zaterdag aan het loket vanaf 19 uur.
NIET-ABONNEES die aanwezig waren tegen KV MECHELEN kunnen genieten van een 1 + 1 actie. Eén ticket kopen en je krijgt er een tweede GRATIS bovenop. Deze actie is enkel geldig op vertoon van jouw bekerticket. Het loket is zaterdagavond open vanaf 19 uur, kom zeker op tijd.

P