Zaterdagavond om 20 uur ontvangt Sporting Lokeren – Temse in eigen huis Erpe-Mere United. Na twee wedstrijden zonder thuispubliek mogen onze fans er eindelijk opnieuw bij zijn! Onze spelers en als volledige club hopen wij van harte dat jullie massaal op post zijn om onze ploeg naar de tweede overwinning op rij te schreeuwen.

Geschiedenis Erpe-Mere United
De fusieclub is nog maar aan haar tweede seizoen toe onder de huidige naam. Al verschillende jaren waren er gesprekken aan de gang om in Erpe-Mere de vier lokale clubs samen te laten smelten tot één geheel. Enkel KRC Bambrugge en FC Mere durfden in het voorjaar van 2021 de stap tot een samenwerking te zetten, terwijl SK Aaigem zelfstandig verder gaat en KFCO Burst inmiddels de activiteiten heeft stopgezet. Erpe-Mere United werkt haar thuiswedstrijd af op het sportcomplex Steenberg.

Met een kern die vooral spelers van Bambrugge bevatte, startte EM United in 2021-2022 haar avontuur in Derde Nationale. De fusieclub eindigde vorig seizoen op een zesde plaats, maar de eindronde zorgde voor een onverwachte en onverhoopte promotie naar Tweede Nationale. Voor het eerst in de geschiedenis zal een club uit Erpe-Mere in deze reeks aan de slag zijn. Met leuke affiches tegen onder andere Eendracht Aalst en Sporting Lokeren – Temse is de promovendus maar wat blij dat het in de A-reeks werd ondergebracht.

Dit seizoen
EM United zag in het tussenseizoen enkele ervaren spelers vertrekken, waardoor het in een reeks hoger en met een pak nieuwe spelers slechts één doelstelling heeft, namelijk het behoud bewerkstelligen. Ondanks de huidige 1/12 werd de fusieclub nooit van het kastje naar de muur gespeeld. Meer nog: er zat zelfs meer in. Zo kreeg EM United vorige week tegen Gullegem pas in het slot de gelijkmaker te verwerken en ook tegen Oudenaarde en Dikkelvenne verweerde het zich kranig, maar werd er telkens met het kleinste verschil verloren.

Speeldag 1: KSC Dikkelvenne – EM United 1-0
Speeldag 2: EM United – KSV Oudenaarde 0-1
Speeldag 3: KVK Westhoek – EM United 2-1
Speeldag 4: EM United – FC Gullegem 1-1

Spelerskern
Bij Erpe-Mere United weinig bekende gezichten, al is er wel één speler die we goed kennen. Zo kwam Daniel Rodrigo de Oliveira deze zomer de aanval van de promovendus versterken. De inmiddels 37-jarige spits kwam in het coronaseizoen 2020-2021 uit voor Sporting Lokeren – Temse. Na een jaartje bij SKN Sint-Niklaas in Derde Nationale speelt de Oliveira opnieuw een reeks hoger. De ervaren aanvaller moet in de strijd om het behoud voor de nodige doelpunten zorgen.

Ticketinfo
Het loket aan de hoofdingang is open vanaf 19u00. Je kan uiteraard steeds online jouw tickets aankopen via lokeren.roboticket.com.

Moet je jouw abonnement nog afhalen?
Er zal 1 apart loket open zijn waar je jouw kaart kan afhalen en meteen in gebruik nemen.

P