Op woensdag 28 september ontvangt Sporting Lokeren – Temse op speeldag 4 KSV Oudenaarde. Deze partij werd met enkele dagen uitgesteld omdat de bezoekers afgelopen weekend nog vol aan de bak moesten in de Beker van België. Deze thuiswedstrijd is tegelijk de laatste zonder publiek. We blikken hier alvast even vooruit.

Seizoenstart
KSV Oudenaarde heeft zijn start dit seizoen niet gemist. Het opende deze jaargang met een 5-3 overwinning tegen KM Torhout. Op speeldag twee won het team van Stefaan Leleu dan weer sober, dit keer met 0-1 op het veld van EM United. Na de overwinningen tegen tweemaal een promovendus stond Oudenaarde vorige week oog in oog met kampioen Sparta Petegem. Nadat het een 0-2 ongedaan maakte slikte de thuisploeg in het slot alsnog de 2-3, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit was. Met een 6 op 9 mag Oudenaarde echter met het nodige vertrouwen afzakken naar het Daknamstadion. Afgelopen weekend werd een verdienstelijk Oudenaarde in de beker met 3-0 uitgeschakeld door 1B-topteam RWDM. Het enige minpuntje is de ziekenboeg, die met Milan Cambier, Casper De Buysscher en kapitein Jesse Martens al aardig is volgelopen.

Spelerskern
Bij Oudenaarde is er ten opzichte van vorig seizoen niet zo heel veel veranderd. Een handvol nieuwkomers en enkele vertrekkers, meer viel er in het tussenseizoen niet te melden. Aan inkomende zijde versterkte geel-zwart zich met onder andere twee nieuwe centrale verdedigers, genaamd Kevin Gallo (Doornik) en Robbe De Waele (Mariakerke). Daartegenover speelde het met Karim Essikal wel een defensieve pion met een pak profervaring kwijt. De gewezen verdediger van Moeskroen en Zulte Waregem beproeft zijn geluk momenteel bij eerstenationaler Visé. Omar Lekhechine trok op zijn beurt naar reeksgenoot Westhoek.

Achteraan wist Oudenaarde ook uit te pakken met twee nieuwe flankverdedigers. Vladimir Van De Wiel kwam over van FCV Dender, terwijl ook Niels Mestdagh – vorig seizoen nog op de linksbackpositie bij Sporting – de rangen kwam versterken. Verder nam men in het tussenseizoen nog afscheid van verdediger Warre Coopman (Gullegem) en middenvelder Jaan Vanwildemeersch (Harelbeke).

In het aanvallende compartiment blijft Oudenaarde rekenen op de doelpunten van ervaren rot Jérome Mézine en de flitsen van Lorenzo Heirwegh. Met Milan Combier zag het echter wel een belangrijke pion uitvallen voor lange tijd. Nieuwkomer Matt Demets, vorig seizoen nog bij Menen, krijgt zo de kans om zich vast in het team te knokken.

Onderlinge resultaten 2021-2022

14/11/2021: KSC Lokeren – Temse vs. Oudenaarde 1-2
Na enkele tegenvallende weken betekende deze nederlaag het einde van Chris Janssens als trainer van Lokeren – Temse. In een wedstrijd waarin Sporting veel balbezit had, maar in de eerste helft amper een kans bij elkaar voetbalde, zagen we het cruciale moment kort na rust. Op het uur trof Simon Vermeiren de paal. In de daaropvolgende tegenaanval wist Oudenaarde op hoekschop de score te openen via Nathan Mingiedi. Het vertrouwen zakte Sporting volledig in de schoenen, waarvan de bezoekers in minuut 70 konden profiteren via Kristof Verspeeten. Diep in het slot kon Dennis Van Vaerenbergh nog raak koppen, maar de tegentreffer kwam te laat. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

27/03/2022: Oudenaarde vs. KSC Lokeren – Temse 0-0
Anders dan de score doet vermoeden zorgden beide teams voor een aangenaam kijkstuk. Vooral na rust ging de partij tussen Oudenaarde en Sporting goed op en neer, met tal van goede mogelijkheden. Een stifter van Simon Vermeiren spatte uiteen op de lat, terwijl een kopbal van Niels Elewaut slechts rakelings naast ging en de thuisdoelman alles uit de kast moest halen bij een schot van Laurens Symons. In het absolute slot kon de thuisploeg ei zo na nog met de zege aan de haal gaan nadat Coopman alleen op Jelle Merckx kon afgaan, maar de jonge aanvaller besloot over. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

Interview met Niels Mestdagh, vorig seizoen linksachter bij Sporting

  • Dag Niels. Oudenaarde begon met 6/9 aardig aan het nieuwe seizoen. Hoe evalueer jij de openingswedstrijden?

    We zijn inderdaad niet onaardig begonnen aan het nieuwe seizoen. We hadden wat vertrouwen getankt uit onze vlekkeloze bekercampagne en we zijn op dat elan verdergegaan. Vorige week tegen Petegem werden we echter met de voeten op de grond gezet. Petegem was de betere ploeg en heeft verdiend gewonnen. Positief is wel dat we uit een schijnbaar verloren positie nog terugkomen naar 2-2. Heel erg zuur om dan nog die 2-3 te slikken in de laatste minuten. Maar 6/9 is al bij al een prima start.
  • Je speelde vorig seizoen bijna alles mee bij Sporting, toch koos je voor een nieuw avontuur. Waarom de keuze voor Oudenaarde en hoe heb je die overstap ervaren tot nu toe?

    Mijn bedoeling was initieel om bij Sporting te blijven en na Nieuwjaar waren er ook contacten met het bestuur om mijn contract te verlengen. Echter bleef een concreet voorstel uit. Oudenaarde was wel meteen zeer concreet en gaf duidelijk aan mij erbij te willen hebben. Oudenaarde is een warme club, net zoals Lokeren-Temse, en ik werd er met open armen ontvangen. Ik speel momenteel ook alles dus heb ik misschien wel de juiste keuze gemaakt. Ik zie Lokeren-Temse vooral als een mooi hoofdstuk in mijn loopbaan als speler en ik heb er een leuke tijd gehad zowel op als naast het veld.
  • Komende woensdag wordt er zonder publiek gespeeld. Jammer voor jouw terugkeer zeker? Zal de factor geen publiek een voordeel/nadeel zijn voor jullie of zal het uiteindelijk weinig invloed hebben op de wedstrijd?Absoluut heel erg jammer. Het is altijd speciaal om tegen je ex-club aan te treden en een publiek voegt toch altijd wat extra pigment toe aan een wedstrijd. Ik denk dat het uiteindelijk weinig verschil zal uitmaken tijdens de wedstrijd voor beide ploegen. Het is vooral sneu voor de supporters die de match niet kunnen bijwonen.
P