Op zondag 12 november om 15 uur gaat Sporting Lokeren-Temse op bezoek in Knokke voor de twaalfde speeldag in eerste nationale. Na de 2-1 thuisoverwinning tegen Cappellen telt Sporting intussen zes overwinningen op rij, het is dit seizoen overigens nog steeds ongeslagen. Kunnen onze Tricolores deze straffe reeks verderzetten aan de kust?

Royal Knokke Football Club werd opgericht in 1905 en heeft het stamnummer 101. Blauw-wit wist zich de voorbije jaren te profileren door in 2018 voor de Beker van België te winnen op Sclessin tegen Standard Luik en afgelopen week nog KV Mechelen uit te schakelen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park voor diezelfde beker. Ook in de hoogste amateurklasse wist Knokke de voorbije seizoenen mooie resultaten te boeken. Zo wist de kustploeg in het seizoen 2021-22 tweede te worden in de reguliere competitie, maar een proflicentie werd er niet aangevraagd. Afgelopen seizoen moest Knokke genoegen nemen met een achtste plek in eerste nationale.

Spelerskern
In de afgelopen zomermercato moest Knokke afscheid nemen van topschutter Din Sula, hij keerde terug naar Virton om vervolgens een transfer te maken naar de Poolse tweede klasse. Emile Samyn vertrok naar KRC Harelbeke, Geoffrey Ghesquière koos dan weer voor reeksgenoot Olympique Charleroi.

In doel vinden we de van Mandel United overgekomen Merveille Goblet. Achterin spelen Rousseau De Poorter (overgekomen van KMSK Deinze), Jarric Buysse, Aurélien Bailly en kapitein Ruben Vanraefelghem, hij scoorde een belangrijk doelpunt in de verlengingen tegen KV Mechelen. Leandro Varela, die vorig seizoen 14 keer uitkwam voor Lokeren-Temse, kwam dit seizoen nog niet verder dan 134 speelminuten. Op het middenveld komt Nils Pierre terug uit schorsing, aangevuld door nieuwkomers Justin Pieters (KRC Gent) en Lucas Prudhomme (RFC Luik) of Thijs Coninckx (KV Oostende). Op de flanken vinden we Amadu Jalloh en de beide van KRC Gent overgekomen Kevin Hebbelinck en Samuel Addo. In de spits moet Jens Naessens (overgekomen van Lierse en dit seizoen reeds goed voor zeven doelpunten) voor doelgevaar zorgen. Zijn doublures zijn Noah Aelterman en Lennert Hallaert (vorig seizoen nog bij Zulte Waregem/Jong Essevee).

Huidig seizoen

De ploeg van coach Jannes Tant (ex-KRC Gent) kent tot nu toe een eerste seizoenshelft met ups en downs. Zo ging de kustploeg onder meer onderuit op bezoek bij Hoogstraten VV en UR Namur. Thuis bleek blauw-wit tot nu toe echter onklopbaar, zo won Knokke op eigen veld met 2-1 van KSK Heist en wist het gelijk te spelen tegen Jong KAA Gent en RAAL La Louvière. Verliezen deed Knokke dit seizoen nog niet in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park. Afgelopen weekend won Knokke met 1-2 bij de beloften van OH Leuven, ondanks een dubieuze strafschopfase en een daarbij horende rode kaart voor Vanraefelghem. Na elf speeldagen staat de kustploeg met 16 punten op een gedeelde zesde plaats samen met Hoogstraten VV en Union Namur.

Kan Sporting Lokeren-Temse de ongeslagen reeks verderzetten en Knokke een eerste thuisnederlaag aansmeren?

Sander De Buck

P