Zondag 20 november om 14u30 gaat Sporting Lokeren – Temse op bezoek bij Royal Football Club Wetteren. Onze provinciegenoot is na een moeilijke start opgeklommen naar de buik van het klassement. Naar het Marcel De Kerpelstadion waren vorig seizoen ruim 600 Sportingfans afgezakt, we hopen dat dit komend weekend opnieuw het geval is. We blikken alvast vooruit naar het duel met Wetteren, waar verschillende oude bekenden actief zijn.

Resultaten dit seizoen
Vorig seizoen wist Wetteren zich via de eindronde te verzekeren van een verlengd verblijf in Tweede Nationale. Deze jaargang hoopt onze streekgenoot verlost te blijven van degradatiegevaar. Na een twijfelende start pakte het team van Francky Cieters de laatste vier wedstrijden negen punten, waardoor het van de 17e naar de 14e plaats opklom.

Na elf wedstrijden staat de balans op twaalf punten. Wetteren won driemaal op verplaatsing tegen KFC Merelbeke (1-2), KSV Oudenaarde (1-2) en KSC Dikkelvenne (0-2). Vorige week tegen FC Gullegem pakte het voor het eerst dit seizoen in eigen huis de volle buit, de West-Vlamingen werden met een 2-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Spelerskern 2022-2023
Na het moeilijke vorige seizoen heeft Wetteren zich tijdens de zomermercato gevoelig versterkt. In doel koos het met Quintijn Steelant voor een nieuwe nummer één, die overkwam van KSC Dikkelvenne. Tanguy Segers trok op zijn beurt naar tweedeprovincialer Destelbergen. In de defensie zag Wetteren met Lucas Van Der Sypt (Elene Grotenberge), Davino Liessens (FC Lebbeke) en Gauthier Van de Geuchte (SV Anzegem) drie pionnen vertrekken. Hetzelfde aantal verdedigers kwamen de rangen versterken, met name Arno Claeys (SKV Zwevezele), Sietse Vispoel (SK Lochristi) en Karim Dangremont (SK Ronse).

Ook centraal op het veld onderging Wetteren best wat veranderingen. Zo zochten Kevin Elaut (KT Borsbeke), Nicolas Gheeraert (SV Anzegem) en Michiel De Bruycker (SV Anzegem) andere oorden op. Op die positie kwamen eveneens een aantal kwaliteitsvolle spelers in de plaats. Bij Sporting plukte het Hervé Telen en Bram Van Laere weg, al komt die laatste sinds enkele weken vooral uit als rechtsachter. Hervé ligt momenteel in de lappenmand, hij zal er zondag niet bij zijn tegen zijn ex-team. Op het middenveld haalde het ook nog Guus Vandekerckhove (SK Lochristi) in huis, die enkele jaren geleden het mooie weer maakte bij KRC Gent.

In het aanvallende compartiment rekent Wetteren dit seizoen opnieuw op de ervaring van Gauthier Willemyns, de snelheid van Cedric Mitu (ex-Sporting Lokeren) en de dribbelvaardigheid van de jonge Kay De Caigny. Deze zomer haalde het André Godfrinne (U18 Stoke City) in huis, maar de bonkige spits kon zich nog niet doorzetten. De 21-jarige Timon Van Calenbergh (EM United) maakte op zijn beurt al aardig wat minuten in het jonge elftal van trainer Francky Cieters.

Onderlinge resultaten vorig seizoen
Wetteren – KSC Lokeren-Temse 0-1
Op speeldag drie en met het maximum van de punten ging Sporting vol vertrouwen op bezoek in het Marcel De Kerpelstadion. De midweek bekerwedstrijd tegen Seraing zat duidelijk nog in de benen, want een hoogstaande partij kregen we niet te zien. In de tribunes zorgden onze supporters negentig minuten lang voor een ongelofelijke ambiance. Een laag schot van Sami Djadi in de linkerbenedenhoek was voldoende voor een sobere overwinning en de bijhorende negen op negen. Herbekijk de hoogtepunten en de vreugdetaferelen HIER.

KSC Lokeren-Temse – RFC Wetteren
Voor een kleine 3.000 toeschouwers ontving Sporting op drie wedstrijden van het einde Wetteren, dat toen al zeker was van de eindronde om het behoud. In de eerste helft ontwikkelden onze Tricolores veel druk, al kwam het grootste gevaar er via stilstaande fases. Kort voor rust strafte Gil Van Moerzeke matig verdedigen af door de bezoekende doelman met een lob te verschalken.

Om de marge op Ninove te behouden was een overwinning nodig, na rust liep het echter mis. Een kwartier voor tijd ging de bal op de stip voor Wetteren na een overtreding van Arno De Kuyffer op de rand van de zestien. Kevin Elaut zette Jelle Merckx op het verkeerde been: 1-1. Een minuut na de gelijkmaker kopte Van Moerzeke een vrije trap van Mathias Schils tegen de paal. De druk nam toe, maar Sporting was te onmondig en zenuwachtig om de zege alsnog te pakken. Het bleef steken op een zuur gelijkspel, eentje dat ons achteraf wellicht de promotie heeft gekost. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

Ticketinfo
De loketten zijn zondag open in Wetteren voor de wedstrijd
Prijzen: €12/staanplaats, kinderen -12 jaar mogen er GRATIS in
– Er is géén combiregeling, iedereen mag dus met vrij vervoer afzakken naar Wetteren

Meer info in verband met parkeren en aanrijroute vind je HIER.

P