Vandaag trekken de tricolores voor hun tweede oefenwedstrijd van het seizoen naar VW Hamme, dat uitkomt in derde nationale. De eerste wedstrijd (2-0 zege thuis tegen Sint-Niklaas, ook al derde nationale) dateert al van 26 juli. Wij vroegen ons af hoe de wedstrijd leeft in de groep.

Yves Van Der Straeten: Ik denk dat we de draad kunnen oppikken bij de vorige wedstrijd. We hebben de trainingsfrequentie eerst wat laten dalen, maar we moesten niet van nul beginnen, verre van. Nu ligt het trainingsritme weer een stuk hoger. We hebben evenwel honger naar een echte wedstrijd, al is dat helaas zonder publiek. Vorige week speelden we al eens 11 tegen 11, maar dat is toch niet hetzelfde. Hoe dan ook, conditioneel staan we behoorlijk goed, we moeten nu wedstrijdritme opdoen.

Ik zal tevreden zijn als ik een aantal dingen tijdens de wedstrijd zie, waar we tijdens de voorbereiding al op hebben gehamerd. Iedereen die fit is, zal speelminuten krijgen. Op dit moment is er nog niet zoiets als een typeploeg, al zijn er wel een paar certitudes. Trouwens, ga maar na: de ploeg waarmee we aan de eerste competitiewedstrijd zal beginnen zal fel anders zijn dan die van de laatste wedstrijd van de competitie.

Ik wil automatismen kweken, daar komt het op aan, zeker voor ons omdat we toch heel wat nieuwe spelers moeten inpassen. Nadien komen er nog een aantal wedstrijden, vrij snel achter elkaar. Dat is goed. We zullen er staan op het moment dat we in het Bekertornooi stappen.

Gil Van Moerzeke: Zonde natuurlijk dat we moeten spelen zonder toeschouwers, maar dat is nu eenmaal zo. Zelfs in 1A en in de eindrondes van de Champions League kan het niet anders. We hebben nog maar één wedstrijd gespeeld en iedereen snakt naar echte wedstrijden. Ik was zelf niet zo tevreden over mijn eerste wedstrijd. Tegen Sint-Niklaas kon ik te weinig mijn stempel drukken op het spel. Maar ondertussen zijn we bijna vier weken verder en ik denk dat me dat nu beter gaat lukken. Ik voel trouwens bij iedereen de “goesting” om er aan te beginnen.

Ik zal morgenavond tevreden zijn als we met duidelijke cijfers winnen van onze tegenstander. Het zou leuk zijn als ik ook een doelpuntje kon meepikken, maar het zou me evenveel plezieren als ik anderen laat scoren. Het is de ploeg die telt, vechten voor elkaar.

Toch nog even herhalen: de wedstrijd kan onder geen beding worden bijgewoond door supporters, hoezeer ons dat ook spijt. Maar niet getreurd, onze fans hebben kansen zat om het verloop van de wedstrijd live te volgen. Dat kan via de Facebook pagina en het Twitter account van onze club. Bij de rust is er een verslag van de eerste helft op de site, bij het affluiten hopen we daar onmiddellijk ook het eindverslag te kunnen posten. Blijf de ploeg volgen!

P