Op zondag 29 oktober om 14u30 gaat Sporting Lokeren-Temse op bezoek bij de Young Reds voor de tiende speeldag in eerste nationale. Na de gevleide zege op het veld van KSK Heist vorig weekend willen onze Tricolores de straffe ongeslagen reeks verderzetten tegen de jonkies van Royal Antwerp FC. Kan Sporting op t’Lisp in Lier opnieuw de drie punten meenemen naar Daknam?

Voor het tweede seizoen op rij spelen de beloften van Antwerp, ook wel de Young Reds genoemd, in de hoogste amateurreeks. In hun eerste seizoen in eerste nationale eindigde rood-wit op een 17de plaats (toen nog van de 20 ploegen), net boven de degradatieplaatsen. De jonkies spelen hun thuismatchen in het stadion van Lierse: het Herman Vanderpoortenstadion, beter bekend als het Lisp. Het had heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk mogen onze supporters toch afzakken naar Lier, weliswaar met een combiregeling.

Spelerskern
Wanneer we bij de Young Reds op zoek gaan naar bekende namen, komen we voornamelijk uit bij de technische staf. De hoofdcoach van de Young Reds is namelijk Faris Haroun (ex-speler van Antwerp). Zijn assistenten zijn Maxim Biset (ex-Antwerp en Mechelen) en Kristof Snelders (ex-Beerschot en Cercle Brugge). Samen zijn de drie goed voor meer dan 600 gespeelde wedstrijden in eerste klasse.

De jonkies van Antwerp maakten in de eerste 9 wedstrijden in eerste nationale al gebruik van maar liefst 25 verschillende spelers. In doel bij de Young Reds vinden we Mathis Van Gils of Niels Devalckeneer. Al deden ook Ortwin De Wolf en Senne Lammens allebei al eens mee. Centraal achterin duikt er opnieuw een bekende naam op: die van Dorian Dessoleil, de 31-jarige was in het verleden goed voor meer dan 200 wedstrijden in eerste klasse bij Charleroi en Antwerp. De ervaren verdediger heeft nog een lopend contract, maar bij de A-kern is geen plaats meer voor hem. Michael Davis kwam dan weer over van Beveren.

De flankverdedigers bij rood-wit zijn afwisselend Nolan Gillot, Eran Tuypens en Andreas Verstraeten. Die laatste speelde samen met Niels Devalckeneer en middenvelders Milo Horemans en Milan Smits afgelopen woensdag nog mee in de UEFA Youth League tegen FC Porto. Verder op het middenveld vinden we Dieter Vanhees, Adam Zaânan en Abderrahman Amal. Voorin moeten Victor Udoh en Glodi Mbuyi-Mbayo (overgekomen van THES Sport) voor de dreiging zorgen.

Huidig seizoen
De Young Reds startten aan het seizoen met een 6 op 15. Vervolgens knoopten de jonkies aan met een knappe 2-0 overwinning tegen Jong KAA Gent. Nadien pakte rood-wit echter maar een 1 op 9 waardoor Young Reds na negen speeldagen genoegen moet nemen met een gedeelde negende plaats samen met Virton, THES Sport, Cappellen en Union Namur. De jonkies staan drie punten verwijderd van de zesde plaats, maar ze tellen echter ook maar drie punten meer dan rode lantaarn Dessel Sport. Dat belooft voor de spanning in de rest van het seizoen.

Kan Sporting Lokeren-Temse ook op bezoek bij de Young Reds de ongeslagen reeks verderzetten?

Sander De Buck

P