Na het gelijke spel tegen een andere club uit tweede nationale, trekken onze jongens naar Hamme, waar zij het opnemen tegen de plaatselijke ploeg uit derde nationale. Helaas zijn ook nu nog toeschouwers niet welkom. Lokeren-Temse was doorlopend de beter ploeg, de 3-4 eindstand is zelfs niet de juiste weergave van de wedstrijd.

De klimatologische omstandigheden zijn niet optimaal, om het met een understatement te zeggen. De mist beperkt de zichtbaarheid in hoge mate. Coach Spaenhoven wil ook vanavond nog heel wat spelers aan het werk zien en zal uitgebreid vervangen in de tweede helft.

Met een paar minuten vertraging zijn we er aan begonnen in een koud en leeg stadion. Lokeren claimt de eerste minuten, maar Hamme breekt een eerste keer uit en verschalkt doelman Gabriel met een verre, lage schuiver: Ponnet zorgt voor de 1-0 na 5′. Het veldoverwicht van de bezoekers houdt aan, maar resulteert in het eerste kwartier in weinig gevaar. Halfweg de eerste helft wordt een fraaie aanval door hands in de 16 afgebroken, penalty. Vermeiren zet die feilloos om, 1-1 is meer dan verdiend. Symons wipt de bal net niet over de doelman, Vermeiren kopt net niet hard genoeg: de kansen komen er nu wel. Net voor het half uur mondt een goede voorzet van Mestdagh uit in een rommelige fase, Vermeiren toont zich bij de pinken, 1-2. Lang staat de voorsprong niet op het bord, nog eens een snelle uitbraak van de Wuitens en Smet duwt de gelijkmaker binnen, 2-2 na 33 minuten. En of het nu snel gaat: Symons straft een misser in de thuisverdediging af, 2-3, minuut 34. Boulaouali verzuimt de voorsprong verder uit te diepen na een prima voorzet van Ramazani, we zitten vlak voor de rust. We zoeken de kleedkamers op bij een 2-3 stand. Lokeren-Temse had veruit het meeste balbezit en het betere van het spel, de thuisploeg maakte maximaal gebruik van de weinige kansen die het kreeg.

Lokeren-Temse wisselt in principe maar na 60 minuten, we beginnen dus met dezelfde 11 aan de tweede helft. De 18-jarige Hamse doelman Bogaert speelt een goede partij en ranselt al na drie minuten een goed schot van Boulaouali uit zijn doel. Het spelbeeld verandert niet, Lokeren-Temse drukt, Hamme wijkt maar loert. Ook Vermeiren vindt de jonge Bogaert op zijn weg, we gaan richting het uur. Net voor de “grote wissel” bekroont Schils zijn goede wedstrijd met een doelpunt, een ver en onhoudbaar schot voor de 2-4 na 65′. Hamme krijgt een terechte penalty in minuut 68′, Boulahmoum zet om, 3-4. Aan doelpunten dus duidelijk geen gebrek. Het bijna volledig nieuwe elftal blijft kamperen op de Hamse helft. We beginnen aan het laatste kwartier, de kansen worden schaarser. De eindstand blijft dan ook 3-4. De wedstrijd was een doorgedreven training, waarin de tricolores een verdiende zege boekten. Volgende week zaterdag is er nog een derde en laatste oefenpartij, uit op RFC Cappellen op zaterdag 22 januari om 19u30

Scoreverloop: 1-0 (Ponnet, 5′), 1-1 (Vermeiren, 23′), 1-2 (Vermeiren, 29′), 2-2 (Smet, 33′), 2-3 (Symons, 34′), 2-4 (Schils, 65′); 3-4 (Boulahmoum, 68′)

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse:

Eerste 65′: Gabriel; Van Moerzeke, Bello Rivera, De Kuyffer, Mestdagh; Schils, De Neve; Ramazani, Boulaouali; Vermeiren, Symons

Vanaf 65′: Gabriel, Ramazani, De Kuyffer, De Witte, De Man, Barry, Van Laere, Ben Omar, Djadi, Van Vaerenbergh, Njengo

Ploegopstelling VW Hamme: Bogaert, Smet, Penneman, De Witte, Lokando, Boulahmoum, De Pauw, Taptchou, Claeys, Heyninck, Ponnet

Volg ons op de sociale media voor een wedstrijdsamenvatting en reacties achteraf!